Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Un tânăr își caută de șapte ani nevastă, prin Mica Publicitate


Valentin, de 33 de ani, din Focșani, încearcă de șapte ani să-și găsească o parteneră de viață prin rubrica Matrimoniale de la Mica Publicitate. Pur și simplu, el spune că nu a avut noroc să întâlnească până acum dragostea, cu toate că este serios iar sufletul său are multe de dăruit. Deși până acum, în urma celor mai multe anunțuri pe care le-a dat, a primit extrem de multe apeluri în bătaie de joc, Valentin este hotărât să insiste până când își va găsi perechea, convins fiind că fiecare om pe lumea asta își are pe undeva, jumătatea. Dacă tinerele care vor citi acest articol vor dori să îl cunoască, îl pot suna la numărul de telefon 0746.925586. Valentin va fi bucuros să discute și să se întâlnească cu toate fetele care vor trata anunțul lui cu decență și seriozitate.

    Nu e om pe acest pământ, fie el sărac sau bogat, frumos sau urât, sănătos sau bolnav, tânăr sau vârstnic care să se resemneze să-și ducă zilele în singurătate. Nevoia de afecțiune, nevoia unei vorbe bune, nevoia de a da binețe cuiva atunci când te întorci acasă, nevoia de a face lucruri și planuri și vise împreună cu cineva drag, ba chiar și nevoia de a te certa sau a purta discuții în contradictoriu precum și multe, multe altele, fac parte din viața fiecăruia dintre noi. Iar cei ce le avem, le considerăm atât de firești că nici nu le mai dăm, poate, importanța cuvenită! Ba chiar ne permitem uneori luxul de a ne alinta spunând că am da orice pentru o clipă de singurătate, fugind de ea instinctiv, imediat ce ne trezim că soarta ne-o oferă! Dar cei ce au simțit ce înseamnă cu adevărat acest sentiment, cât de cumplit de tare doare și cât gol îți aduce în inimă, cei ce au simțit cu adevărat cât vacarm poate crea liniștea și cât de sfâșietoare pot fi zilele și nopțile în care nimănui nu-i pasă de tine, știu cu siguranță ce simte și protagonistul acestui articol: Valentin. Un bărbat timid, prea timid, un tânăr de 33 de ani care pur și simplu s-a săturat de singurătate. Atât de mult s-a impregnat acest sentiment în țesătura simplă a existenței lui încât, credeți-mă, nu știe nici măcar ce să povestească că face în timpul său liber. Pentru că timpul său liber i se pare… inutil! „Merg la serviciu, apoi vin acasă. Mănânc ceva, mai deschid televizorul… Apoi se face seară și mă culc, iar a doua zi plec iar la serviciu și tot așa. Sunt o fire mai retrasă, nu îmi place să ies… Dar nici nu am cu cine”, a povestit Valentin.
    L-am întâlnit zilele trecute când pășise iar pragul sediului cotidianului nostru ca să dea din nou, un anunț la matrimoniale. Al nici nu mai știe câtelea dat în ultimii șapte ani, de când tot încearcă, fără succes, să-și găsească o fată serioasă. Atât prezența lui, cât și anunțul, atrag atenția: el, prin simplitatea, sinceritatea și timiditatea cu care se prezintă la ghișeu, iar anunțul prin seriozitatea care nu lasă loc la interpretări și care pare el însuși stingher printre celelealte anunțuri care solicită, să zicem, întâlniri… „ocazionale” bazate pe masaj… „Sunt necăsătorit, de 33 de ani, caut prietenă numai în vederea căsătoriei”, spune Valentin prin anunțul său. „Dar până acum n-am avut noroc”, mărturisește, „și doar nu beau, nu fumez, nu am alte vicii și nu am fost niciodată căsătorit. Am avut mai demult o prietenă, cam un an și jumătate am fost cu ea, dar m-a trădat”, a explicat el.

    „Vin, mă văd, trec pe lângă mine și pleacă”

    Valentin este un tânăr obișnuit, șaten, subțirel, de înălțime medie cu ochi căprui ce privesc franc, din spatele unei perechi de ochelari. Nu este nici prea chipeș dar nici urât iar ceea ce ar atrage realmente atenția ar putea fi felul în care vorbește, puțin prea sacadat iar uneori, atunci când e vădit emoționat, se bâlbâie. Însă acest lucru îl afli de abia când stai de vorbă cu el, de aceea este oarecum inexplicabil de ce fetele care au acceptat să-l întâlnească nu s-au oprit să schimbe nici măcar o vorbă. „Vin la întâlnire, trec pe lângă mine și pleacă fără să se oprească. Cele mai multe vor să vadă doar fața, nu le interesează altceva. Le știu pentru că la telefon vorbim despre cum vom veni îmbrăcați, ca să ne recunoaștem….”, a povestit Valentin. Dezamăgirea lui e și mai mare când vorbește despre apelurile pe care le primește în urma anunțurilor pe care le dă în ziare. „Au fost foarte multe apeluri neserioase, au sunat fete care vorbeau foarte urât și care vroiau altceva. Au fost și fete care au pus bărbați să vorbească, mă înțelegeți, în bătaie de joc…”, a spus tânărul.
    Valentin spune că totuși, au fost și fete care l-au plăcut dar care nu i-au plăcut lui, precum și tinere care i-au plăcut lui dar nu și el, lor. Și pentru că în toți acești șapte ani de când dă anunțuri s-au întâmplat și astfel de lucruri, e hotărât să nu renunțe în a-și căuta sufletul pereche prin Mica Publicitate, asumându-și toate riscurile ce decurg de aici.

   „Lucrez în confecții și locuiesc cu părinții”

    Pentru că s-a convins că în general, oamenii nu-i înțeleg pe cei care caută parteneri de viață prin rubrica Matrimoniale, ba chiar râd de aceștia, Valentin a preferat să nu-i apară fotografia și nici numele de familie în acest articol. „Mi-e teamă să nu afle părinții mei de undeva, să spună că îi fac de râs dându-mi poza în ziar. Că sunt vecini care pot vedea și se pot duce să le spună. Mai am și un frate, el e la casa lui. Eu locuiesc cu părinții aici în Focșani, într-un apartament cu trei camere. Dacă aș găsi pe cineva am avea unde să stăm, dar sunt dispus să mă mut eu unde locuiește fata care ar vrea să ne căsătorim”, a spus Valentin.
    Tânărul s-a născut și a crescut în Focșani și, cu toate că a terminat Școala Profesională de mecanici auto, lucrează actualmente la o fabrică de confecții. „Nu am calificare ca și confecționer dar cât de cât stăpânesc mașina”, dă el asigurări. Cu părinții, pensionari acum, zice că se înțelege foarte bine, că s-ar bucura să găsească o fată serioasă cu care să se însoare și în felul acesta să-i facă fericiți și pe aceștia. La urma urmei, ce-și poate dori un părinte pentru copilul său altceva, decât să-l vadă că trăiește sănătos, în armonie și dragoste, alături de un partener bun și înțelegător…
   
   „Fata pe care o caut poate fi de oriunde din județ”

    Valentin a mărturisit că fata visurilor sale nu trebuie să fie frumoasă ruptă din soare sau cu cine știe ce culoare de păr. Atât și-ar dori, să fie slăbuță și „să mă placă așa cum sunt. Nu trebuie să fie neapărat din Focșani, poate fi de oriunde din județul acesta iar dacă ea nu se va putea muta aici, pot eu să mă mut la ea. Aș putea merge eu acolo fără nicio problemă. Numai că mai întâi doresc să cunosc persoana, să ne cunoaștem și să ne convingem că amândoi suntem serioși, cu intenții bune”, a explicat Valentin. Deși spune că este perfect sănătos, tânărul pare a avea totuși niște probleme de exprimare, însă acest lucru e nesemnificativ pentru că nici el nu are pretenția de a găsi fata perfectă. Doar un suflet ca și el, care să fie de acord să-și unească singurătățile și să învețe să străbată drumul vieții pășind în doi…

   Cu singurătatea nu e de glumit

    Este adevărat că uneori, singurătatea este o alegere pe care o face la un moment dat, o anumită persoană. Dar singurătatea poate fi și o realitate în care cineva să trăiască fără să vrea, fie pentru că nu știe cum să iasă din ea, fie pentru că nu are pe nimeni care să-l ajute să depășească această stare de fapt. Valentin nu a ales el să fie singur și, de șapte ani, încearcă să se ajute singur dând anunțuri la Mica Publicitate indiferent de ce gândesc sau spun oamenii care îl cunosc. Pentru că mai mult instinctiv, el știe că singurătatea ajunge la un moment dat să-ți rupă inima… Așa că dacă vreți să-i oferiți un sfat, dacă doriți să îl cunoașteți, dacă sunteți o tânără fată la fel de singură ca el și doriți să vă petreceți un pic de timp cunoscându-l, poate că acest articol va fi, pentru el, cu noroc! Chiar dacă de grija de a nu-și supăra părinții, el ne-a rugat să nu-i publicăm fotografia în ziar și chiar dacă nici numele de familie nu a dorit să-l facă public, tot ceea ce a povestit în acest articol a fost sincer și deschis. Așadar, orice tînără care dorește să-l cunoască pe Valentin îl poate suna la numărul de telefon 0746.925586. Nu trebuie decât să fie, după cum spune el, slăbuță și serioasă. Tânărul are răbdare și o așteaptă de…șapte ani!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?