Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Antrenorul Viorel Ion va fi înmormântat astăzi. Mari oameni din sport sunt aşteptaţi la Focşani


Trecerea în neființă a celui care a fost antrenorul emerit de rugby, Viorel Ion i-a surprins pe mulți iubitori ai sportului cu balonul oval din România. Președintele CS Cleopatra Mamaia și al Asociației Oval 5 Beach România, Vasile Chirondojan, a transmis condoleanțe familiei îndurerate. „Este o mare pierdere pentru rugby-ul românesc. Viorel Ion a fost antrenor emerit, promotor al rugby-ului juvenil, a fost alături de noi la toate edițiile Oval Beach Rugby România, turneu care a început cu câteva sute de copii și a ajuns să aibă peste 1.000 de participanți. Ne-a fost bun prieten, un adevărat om de rugby. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul președintelui Chirondojan. 
Viorel Ion (54 de ani) va fi condus astăzi pe ultimul drum. Printre cei care îl vor vedea pentru ultima oară pe antrenorul Viorel Ion se vor afla jucătorii de la loturile Under 18 și 19 de la Liceul cu Program Sportiv Focșani, foști colegi și prieteni. Înmormântarea va avea loc la ora 13.00, la Cimitirul Nordic din Focșani. Astăzi, la Focșani, este așteptat președintele COSR, Alin Petrache, dar și președintele Federației Române de Rugby. 
    Dispariția lui Viorel Ion, anunțată și de site-ul Federației
 Siteul oficial al Federației Române de Rugby a anunțat trecerea în neființă a celui care a fost un mare antrenor, Viorel Ion. „Lumea rugbyului a pierdut pe unul dintre formatorii săi cei mai de seamă. Viorel Ion, antrenor emerit și figură emblematică a rugbyului din Moldova, ne-a părăsit pentru o lume mai bună. Profesor la Liceul cu Program Sportiv Focșani, unde s-a preocupat de pregătirea și performanțele viitorilor mari rugbyști ai României, Viorel Ion a avut cu elevii săi o serie de victorii notabile. A obținut locul întâi cu naționala de tineret a României la Campionatul European, luând titlul național cu echipa de juniori I a LPS Focșani, pe cel de vicecampion național cu formația U18 și U19 a LPS Focșani și situându-se de mai multe ori cu echipa pe cea de a treia treapta a podiumului. Preocupat de dezvoltarea disciplinei sportive care îl pasiona, Viorel Ion a inițiat proiecte importante din postura de Director Regional de Dezvoltare al Federației Române de Rugby, toate cu scopul de a atrage copiii și tinerii către sportul cu balonul oval. Mereu deschis, mereu vesel, mereu ambițios, Viorel Ion a însemnat mai mult decât un coleg și un colaborator. A fost un model de energie vitală de care cei dragi nu vor fi lipsiți nici după plecarea sa dintre noi, pentru că amintirea lui va rămâne veșnic în inimile celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l ierte! „ se arată în comunicatul postat pe site-ul Federației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?