Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, polițiștii sunt în stradă


Întrucât astăzi, când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, urmată de week-end, polițiștii se așteaptă ca în această perioadă traficul rutier să fie mai aglomerat decât de obicei, mai ales către stațiunile montane Lepșa și Soveja. Șeful Serviciului Poliției Rutiere, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a spus că în această mini-vacanță vor fi mai multe echipaje în trafic, pentru prevenirea unor accidente de circulație, inclusiv în zona stațiunilor montane.
    Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție, pentru ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută fără evenimente neplăcute. La nivelul întregii țări, peste 12.200 de polițiști vor fi la datorie, alături de celelalte efective ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca toți cetățenii să petreacă în liniște. În perioada 15 – 17 august, pe lângă dispozitivul curent, polițiștii au misiunea de a asigura ordinea și liniștea publică, de a asigura fluența circulației pe traseele către mare și munte, precum și de a acționa pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.
    În total, 12.233 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităților necesare asigurării unui climat public de ordine și siguranță, cât și pentru fluența traficului. Pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acționa aproape 4.560 de patrule, aproximativ 2.430 dintre acestea fiind auto, iar 2.130 pedestre.
   
   Dacă plecați de la domiciliu:
    Spuneți numai persoanelor de încredere când plecați de acasă. Rugați un vecin de încredere să țină sub observație casa și să anunțe imediat poliția dacă observă o persoană suspectă care staționează fără motiv în fața ușii sau care încearcă să descuie ușa. Închideți și asigurați la plecare toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon, geamul de aerisire de la baie și nu lăsați în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracții” pentru hoți.

   Pe perioada sejurului:
    Când ajungeți la destinație, nu lăsați bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitați taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.
Banii și bunurile de valoare pe care nu le aveți asupra dumneavoastră trebuie păstrate în seiful hotelului. Nu permiteți accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau persoanelor cunoscute ocazional.
    Nu plecați singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri și nu vă plimbați în locuri izolate și întunecoase. Deplasați-vă în grup, nu răspundeți la provocările altor persoane și evitați persoanele turbulente sau în stare de ebrietate. Dacă aveți repartizată o cameră la parter/ un etaj inferior, unde este posibil accesul în interiorul incintei, prin escaladare, nu lăsați geamurile sau ușa de la balcon deschise. Evitați să păstrați codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunțați banca despre acest lucru!
    Dacă vă aflați în stațiuni de pe litoral, nu lăsați fără supraveghere pe plajă bani sau lucruri de valoare (telefoane, aparate fotografiat/ filmat, bijuterii etc.). Lăsați întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv! Pentru orice infracțiune la care sunteți victimă sau martor, apelați numărul unic de urgență 112! Rețineți cât mai multe detalii despre autor: înfățișare, particularități, direcția în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici, etc. și comunicați toate amănuntele poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?