Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Viitorul baschetului vrâncean arată bine


Liceul cu Program Sportiv Focșani se mândrește cu cea mai nouă echipă a sa, cea de minibaschet. Proiectul de înființare a echipei a început anul trecut, când, după un an de selecție făcută de antrenorul Gabi Alexandrescu, grupa de jucători a intrat în procesul de sport de performanță. „Am început proiectul cu spijinul părinților, a clubului CSM 2007 Focșani, a Consiliului Local Focșani, a LPS-CSÅž Focșani și SC Metaler Internațional, prin domnul Valentin Răzmeriță, care a contrinuit cu o sumă importantă de bani „, a spus directorul Liceului cu Program Sportiv Focșani, Mihai Petruț, cel care se ocupă și de pregătirea viitorilor baschetbaliști.
Echipa de minibaschet a efectuat deja un stagiu de pregătire de 10 zile în orașul Novavaros în Serbia, unde a susținut și o partidă de verificare împotriva echipei locale, meci câștigat de LPS Focșani cu scorul de 61-30. În perioada următoare, în programul echipei există un alt cantonament în Grecia, unde vor fi antrenamente, dar și meciuri de verificare. „Sper să avem același parcurs ca și generația de jucători care a încheiat în acest an. Principalul nostru obiectiv este să avem jucători convocați în loturile naționale și să ne menținem în elita baschetului românesc”, a mai precizat antrenorul Mihai Petruț.
În sezonul 2014-2015 al Campionatului Național, echipa de minibaschet va activa la categoria de vârstă Under 13, deși jucătorii sunt mai mici cu un an de zile. Lotul de jucători este format din: Denis Miron, Åžtefan Modreanu, Filip Răducan, Teodor Crăciun, Eric Stanciu, David Antonescu, Octavian Cioruță, Dragoș Cristea, Teodor Lavric, Paul Lavric și Bogdan Stoian.

   Festival de minibaschet în Piața Unirii

    În perioada 19-21 septembrie, în Piața Unirii din Focșani se va desfășura un adevărat festival de minibaschet, organizat cu sprijinul Consiliului Local Focșani. La festival vor participa mai multe echipe din Constanța, Brăila, Galați, Tulcea, Buzău, dar și Focșani. „Va fi o acțiune care sper că va crea o emulație mare în rândul copiilor din Focșani, dar și celor care îndrăgesc acest frumos sport”, a spus Mihai Petruț, directorul Liceului cu Program Sportiv Focșani.
Secția de baschet a Liceului cu Program Sportiv Focșani va avea trei echipe înscrise în ediția de campionat 2014-2015. Astfel, LPS Focșani și-a depus cererile de participare în Campionatul Național la categoriile de vârstă Under 13, Under 18 și Under 20. Primele partide oficiale sunt programate la finalul lunii septembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?