Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Campioanele şahului iau pauză de studiu


Åžahul vrâncean a avut, începând cu 2011, o serie de performanțe fără precedent, în prim plan situându-se echipa de fete alcătuită din Elena-Adelaida Toma, Bianca-Gabriela Banciu și Andreea-Simona Toma. În acel an, cele trei șahiste, legitimate la CSM Focșani 2007, se întorceau acasă de la Campionatul național U16 cu o medalie de aur și una de argint. În 2014, urcând la Under 20, cele trei campioane ale Focșaniului nu s-au dezmințit și au câștigat medaliile de argint ale Campionatului național la șah clasic.
Din 2011 până acum, Elena-Adelaida Toma, Bianca-Gabriela Banciu și Andreea Simona-Toma au urmat și un traseu școlar remarcabil și au ajuns într-un moment în care au nevoie de o pauză competițională. Elena-Adelaida Toma a promovat examenul de bacalaureat și a devenit studentă la Litere la Universitatea București unde își propune să se concetreze, mai cu seamă pe studiu, Bianca Gabriela Banciu a trecut în ultima clasă de liceu și dorește să-și pregătească foarte bine examenul de bacalaureat și admiterea în învățământul supereior.
La rândul său, Andreea Simona Toma, care va fi din toamnă elevă în clasa a XI-a, se va concentra pe studiul unei materii pe care o are doar în acest an în programă și la care va da admiterea la facultate. Toate cele trei campioane vor sta o perioadă în afara circuitului competițional.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?