Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

GALERIE FOTO: Box – Premieră absolută – Focșaniul are o medaliată la o competiție națională: Daniela Larisa Gheba, de la CS Unirea

 

  • La primul ei concurs, fata de la Lămotești a obținut medalia de bronz la Ploiești, la Cupa României pentru cadeți

 

          Știre de presă: Focșaniul are în premieră absolută o sportivă medaliată la o competiție oficială de box. Moment pentru istoria boxului focșănean care are o îndelungată tradiție a performanței în boxul masculin. Cea care a generat premiera este foarte tânăra, de 15 ani, Daniela Larisa Gheba, pregătită la Clubul Sportiv Unirea de antrenorii Nicu Rădulescu și Vasile Stîngaciu. Club care are ca director un fost campion de box, Petrea Vâlcu.

          Povestea!Daniela Larisa Gheba este din Lămotești, este sora geamănă a medaliatului cu bronz la Cupa României pentru juniori în 2022, Mihai Gheba, clasat pe locul 5 la competiția în care sora lui a fost medaliată. Daniela vine dintr-o familie de foști boxeri, are, adică, ”boxul în gene” cum mi-au spus cei doi antrenori. După o anterioară trecere a mea prin sala de box de la CS Unirea apreciam că așa cum așchia nu sare departe de trunchi, s-ar putea ca sora lui Mihai să devină o pugilistă de calitate. Anticipările încep să se adeverească pentru că Daniela Larisa Gheba este o fată de calitate deosebită nu doar ca sportivă. Apropo, însă de sport: la Ploiești, la Cupa României, Daniela a urcat pentru prima oară în ring pentru un meci oficial. L-a câștigat prin abandon, apoi a urcat și pentru al doilea, pe care l-a câștigat, apoi l-a pierdut pe al treilea.

          Revenind: Daniela a terminat toate clasele de gimnaziu cu media de cel puțin 9,50, a cincea chiar cu 10,00, și a primit nota 10 la proba practică la admiterea la Liceul cu Program Sportiv Focșani. Este navetistă, își ajută părinții în gospodărie pentru că așa-i place, nu trebuie să-i spună nimeni să facă sau să nu facă. Ca să intre în categorie a slăbit 6 kilograme. A trecut și pe la judo, unde a fost eleva senseiului Stănică Grosu. Ața a tras-o însă la box, marca familiei! A fost cu folos, după cum se vede. Antrenorii ei îi întrevăd un viitor frumos în box pentru că are calitățile de care este nevoie pentru asta – este puternică, are voință, este foarte muncitoare, învață repede… Și, mai ales, este modestă.

          Înainte de începerea ședinței de antrenament de luni, de la ora 17:00, colegii de sală s-au aliniat și au aplaudat-o pentru medalie. Părea stânjenită, dar și încurajată. Inclusiv la cuvenita ședință foto alături de colegi, de antrenori și directorul clubului. Cred că va trece repede peste astfel de momente și că se va obișnui cu ele după viitoarele performanțe în sport, ca și la școală. Se va obișnui și cu ideea că este prima fată boxer care câștigă o medalie pentru Focșani la o competiție națională!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?