Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Examene de certificare a competențelor profesionale


Absolvenții școlilor postliceale sanitare susțin zilele acestea examenul de certificare a calificării profesionale în meseria de asistent medical generalist. Este vorba de absolvenții Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, cei ai Școlii Postliceale Sanitare de Stat „Hippocrate” și cei de la Școala  Sanitară „Vasile Alecsandri”. Proba practică a început ieri și va continua și astăzi, iar mâine absolvenții vor susține proba scrisă. Pe data de 14 august vor fi afișate rezultatele probei scrise, urmând ca în zilele de 19 și 20 august candidații să susțină proiectul final, iar pe 21 august se vor afișa rezultatele finale.
Candidații înscriși la concurs au fost repartizați în două centre de examen, la Școala „Carol Davila”, unde au fost înscriși 178 de candidați, și Școala „Hippocrate”, unde s-au înscris 122 de candidați de la această unitate de învățământ și 92 de candidați de la Școala Sanitară „Vasile Alecsandri”. „Conform calendarului aprobat prin OMEN nr. 5332/23.10.2013, în perioada 11-14 august se desfășoară examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului postliceal nivel trei avansat, calificarea profesională asistent medical generalist. Astfel, pe 11 și 12 august va avea loc proba practică, pe 13 august proba scrisă, pe 19 și 20 august va avea loc susținerea proiectului , iar în data de 21 august se vor afișa rezultatele finale”, au declarat reprezentanții ISJ Vrancea.
De asemenea, până pe 13 august se desfășoară examenele de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului profesional, nivel doi de calificare, și a absolvenților de liceu, filiera tehnologică, nivelul trei de calificare. Aceste examene sunt destinate elevilor de la învățământul profesional și tehnic care și-au finalizat situația școlară în urma promovării corigențelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?