Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii Colegiului „Valeriu D. Cotea“ au sărbătorit „Ziua Mondială a Pâinii“


   Elevii Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani au marcat „Ziua Mondială a Pâinii” printr-o activitate menită să aducă bucurie în sufletele copiilor aflați în grija Centrului „Prîslea și Harap Alb” din Focșani. Astfel, sub îndrumarea cadrelor didactice, liceenii au pregătit pâine în laboratorul unității, dar și produse de patiserie, pe care le-au oferit apoi copiilor din centru. 
   De asemenea, ziua a fost marcată și prin alte activități în cadrul colegiului, cum ar fi prepararea și servirea unor tipuri diferite de pâine, fără amelioratori, în cadrul orelor de pregătire practică de specialitate în industrie alimentară, aceasta fiind o pledoarie pentru consumul de produse sănătoase și pentru o viață sănătoasă. „Åžcoala și comunitatea au datoria de a realiza, prin efort comun, dezvoltarea personalității elevilor, nu numai sub aspect cognitiv ci și prin descoperirea și promovarea aptitudinilor, atitudinilor, pentru a-i învăța să comunice, să fie creativi, să înțeleagă lumea în care trăiesc. Așadar, a învăța în societatea contemporană înseamnă, pentru elev, mai mult decât informare pur științifică, presupune să învețe să lucreze în echipă, să fie toleranți cu cei din jur, atenți la nevoile aproapelui”, au precizat reprezentanții Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani. 
   „Ziua Mondială a Pâinii” este sărbătorită anual pe data de 16 octombrie, în aproximativ 30 de țări de pe toate continentele. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?