Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Multiplele avantaje ale nudismului


Practicarea nudismului are peste 200 de efecte pozitive pentru sănătatea fizică, starea de spirit, viața socială și sexuală, susțin adepții acestui mod petrecere a vacanțelor estivale, informează miercuri ziarul ‘El Pais’, adăugând că, anual, aproximativ 20 de milioane de oameni din Europa optează pentru turismul naturist.
La început, mulți îndrăznesc să renunțe complet la haine pe o plajă din curiozitate, dar, ‘după ce fac o încercare, majoritatea decid să nu mai poarte niciodată costum de baie’, susține Ismael Rodrigo, președintele Federației Spaniole de Naturism (FEN). În Spania, două milioane de persoane practică anual nudismul. ‘Ceea ce îi atrage pe oameni este senzația de libertate, posibilitatea de a simți apa și aerul pe propriul corp, de a fi în comuniune cu natura’, mai spune el.
Nudismul ajută oamenii să-și accepte în mai mare măsură corpul așa cum este, diminuează stresul, crește nivelul de stimă personală și ajută la depășirea unor idei preconcepute despre canoanele de frumusețe. ‘Mass-media au tendința de a ne arăta anumite tipuri de corpuri considerate atrăgătoare într-o anumită perioadă și acest lucru contribuie la apariția, încă de la vârste fragede, a unor complexe de inferioritate care pot duce mai târziu la bulimie sau anorexie’, explică Ismael Rodrigo. El adaugă că totul ține de de educație. ‘Dacă de mici suntem învățați să considerăm nuditatea ca pe un lucru normal, ne vom da seama că există diferite tipuri de corpuri și că aceasta este situația normală’, explică președintele FEN.
Totodată, practicarea nudismului este, în general, o dovadă de respect față de natură. ‘Aproape toți cei care stau în casă îmbrăcați folosesc aerul condiționat. Eu nu am nevoie de așa ceva pentru că, atunci când renunți la haine, temperatura corporală îți scade cu cinci grade. În plus, în acest fel se folosește mult mai puțin și mașina de spălat rufe, deci se poluează mai puțin mediul înconjurător’, susține Ismael Rodrigo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?