Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Magistraţii amână verdictul în dosarul privind constituirea Consiliului Local Andreiaşu de Jos


Magistrații vrânceni au amânat pentru 20 august pronunțarea sentinței în dosarul în care au judecat solicitarea Instituției Prefectului și cea a PSD Vrancea de anulare a trei hotărâri adoptate de Consiliul Local Andreiașu de Jos în ședința de constituire. Dacă aceste hotărâri vor fi invalidate, va fi reluat procesul de constituire a Consiliului Local. 
Deși termenul inițial în vederea luării unei decizii în acest caz era 6 august, magistrații au amânat pronunțarea pentru 20 august după ce au solicitat ca documentele prezentate în fața instanței să poarte mențiunea „conform cu originalul”.
Contestațiile au fost depuse după ce Instituția Prefectului a considerat că nu a fost respectată Ordonanța 35 din 2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale, aprobată prin Legea 673. Actul normativ prevede foarte clar că un Consiliu Local este considerat constituit dacă două treimi dintre consilierii aleși și validați depun jurământul. „După depunerea jurământului de către cel puțin două treimi din numărul membrilor consiliului local, președintele de vârstă declară consiliul legal constituit. Declararea consiliului ca legal constituit se constată prin hotărârea nr. 3”, se arată la alineatul 6 al articolului 8 din actul normativ.
De asemenea, nici social democrații nu consideră că este legal constituit Consiliul Local de la Andreiașu de Jos, prin urmare PSD s-a adresat instanței, pentru ca Tribunalul să decidă în acest conflict.
Reamintim că patru consilieri de pe listele PNL și PSD nu au fost validați la ședința de constituire a Consiliului Local Andreiașu de Jos din 17 iunie. Nu au fost validați Florică Nan, Florinel Nan, Vasile Nan și Adrian Ponea. Ulterior, patru consilieri de la PNL au convocat o ședință deîndată, în care au pretins că au validat ultimii doi consilieri liberali, apoi încă o ședință în care au vrut să îi valideze pe cei doi consilieri de la PSD.
PSD spune însă că nu au fost îndeplinite toate condițiile legale pentru constituirea Consiliului Local și că era nevoie ca opt consilieri să fie validați pentru a fi considerat legal constituit Consiliul Local de la Andreiașu de Jos. Constantin Guguianu, din partea PSD, a invocat același act normativ ca și Instituția Prefectului, respectiv cel care stabilește procedurile care trebuie urmate la înființarea consiliilor locale pentru a nu se ajunge la abuzuri. „Conform Ordonanței 35 din 2002, articolul 8, alineatul 6, care este în vigoare la acest moment, era nevoie de două treimi, adică de opt consilieri validați, pentru a se considera că este legal constituit Consiliul Local de la Andreiașu”, a precizat reprezentantul PSD, Constantin Guguianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?