Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Târg de bijuterii din pietre prețioase și semiprețioase


Pietre prețioase sau semiprețioase sculptate, inele, cercei sau coliere cu astfel de pietre, toate acestea pot fi admirate la Expo Mineralia, până duminică, în incinta Complexului Comercial Promenada Mall din Focșani. Sunt frumoase, divers colorate, așa că atrag atenția oricui. În plus, unele dintre pietre au calități terapeutice! De asemenea, vizitatorii pot afla ce piatră li se potrivește în funcție de zodie.

Frumusețea lor de neasemuit ne fascinează imediat, în special pe noi, femeile, de ce să nu recunoaștem. Nu știi la care să te uiți mai întâi. În plus, au proprietăți vindecătoare, ne relaxează și ne protejează. Vorbim despre pietrele prețioase și semiprețioase, care începând de miercuri și până duminică vor atrage, incontestabil, privirile celor care vor trece prin Promenada Mall.
Expo Mineralia este o expoziție cu vânzare de bijuterii. În cadrul acestei expoziții pasionații și curioșii vor avea ocazia să admire minerale, flori de mină, geode, decorațiuni din piatră semiprețioasă, bijuterii prețioase și semiprețioase, bijuterii și decorațiuni din lemn. Iubitorii de frumos vor putea să admire rubine, safire, smaralde, dar și pietre rare, cum ar fi spinelul roșu ori topazul imperial. Un set format din cercei și inel dintr-un mix de pietre prețioase (topaz imperial, safir și spinel roșu) ajunge la 950 de lei. Pietrele expuse provin în mare parte din Rusia, din zona munților Ural, dar sunt și din țara noastră ori din țări exotice, cum ar fi Brazilia. Firma care expune nestematele deține un atelier de prelucrare la Iași și un altul în Ucraina.
Doamnele pasionate de bijuterii și pietre prețioase, dar și domnii în pană de idei în materie de cadouri trebuie să știe că prețurile bijuteriilor variază în funcție de piesă, de piatra din care sunt confecționate, dar și de metalul pe care este montată piatra. Inelele din argint cu pietre prețioase sau semiprețioase costă între 50 și 100 de lei. Cercei găsim de la 20 de lei. Spre exemplu, o pereche de cercei cu piatră de chihlimbar costă 45 de lei, iar prețul unui colier din smarald, rubin sau safir este de 300 lei. Bijuteriile confecționate din lemn au prețuri începând cu 4 lei. 
Dacă nu aveți bani să cumpărați bijuteriile din argint, trebuie să știți că puteți găsi la târg și inele sau brățări din metale neprețioase, dar care nu conțin nichel și plumb și pe care au fost montate pietre semiprețioase. Prețul lor pleacă de la 7,5 lei și poate ajunge până la 20 de lei. „Cele mai căutate bijuterii și pietre sunt cele semiprețioase, cum ar fi ametistul, citrinul, coralul, jadul, cuarțul alb, cuarțul roz. Sunt căutate atât pentru aspectul lor deosebit de frumos, cât și pentru proprietățile lor. Ametistul absoarbe energia negativă și emană energie pozitivă. Absoarbe radiațiile electromagnetice emise de televizoare, telefoane. Citrinul este piatra prosperității, a bogăției. Așa că oamenii o caută ca să atragă în viața lor prosperitatea. Jadul, pentru îmbunătățirea stării de sănătate”, ne-a explicat consilierul de vânzări al expoziției, în timp ce ne arăta un colier din chihlimbar natural, în valoare de 500 de lei.
Pe lângă faptul că pot admira mii de bijuterii, cei pasionați de pietre pot afla de la târg și care sunt proprietățile fiecărei pietre, ce li se potrivește în funcție de zodie și personalitatea lor sau cum le pot influența pietrele starea de sănătate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?