Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO și GALERIE FOTO:Test Drive Hyundai i30


Fluiditate, eleganță, tehnologie, siguranță, concept european, intuitivitate. Acestea sunt câteva din calitățile pe care noul i30 le are. Modelul testat a fost un motor de 1.6l CRDi de 110CP. Cei 110 CP sunt oferiți la o turație de 4000RPM iar cuplul motorului de 260Nm își face pe deplin treaba o dată ce depășim 2000RPM. Accelerația se face liniar nu progresiv ca la alte modele. Adică motorul nu oferă o putere violentă roților pe față. Schimbarea treptelor se realizează ușor, cu rapoarte lungi ce favorizează economia de combustibil. Cutia este realizată integral de Hyundai-Kia. În datele tehnice este prezentat un consum de 4.3l/100 km mixt. În urmă testului, am înregistrat un consum de 6l/100km preponderent urban și în regim sportiv care din punctul nostru de vedere  este unul foarte bun.
    Noul i30 a obținut 5 stele la testele euroNCAP. Printre sistemele de siguranță, amintim aici 6 airbag-uri, omniprezentul ABS, VSM – vehicle stability management, ESP – electronic stability programme, HAC – asistență în pantă, ESS – sistem de avertizare la frânare violență și BAS – asistență la frânare. Sistemul FlexSteer permite șoferului să își aleagă printr-o buton de comandă aplasat pe volan, modul de rulare a direcției: Comfort, Normal și Sport. Sincer să fiu, pe cât de inovativ și interesant, nu are un feedback bun.

    i30 este caracterizat de materiale de o bună calitate care nu mai miră pe nimeni, în special plasticul care îmbracă bordul, fiind moale și de o foarte bună calitate. Culorile din interior sunt bine alese, dând o tentă primitoare și de spațiu. Spațiul pasagerilor este unul suficient, atât pentru cei din față cât și pentru pasagerii din spate cu destul loc la nivelul genunchilor și al capului. Portbagajul este unul de 378l, deci unul spațios cât să îți poți permite să pleci în vacanță și cu cățelul.
    Design-ul este unul excelent, atuul mărcii și trend-ul actual al mărcii Hyundai  fiind intitulat „Fluidic Sculpture”. Liniile mașinii îți imprimă senzația de putere, fluide, cu o atitudine foarte îndrăzneață prin aerul sportiv și dinamic pe care îl prezintă mașina.  Din acest punct de vedere, i30 este modelul cu cel mai puternic caracter modern față de concurență.
    Modelul de baza pornește de la 13.073 euro cu TVA inclus. La dotările pe care le oferă, considerăm că este un preț rezonabil. Ca și nivel de preț, Hyundai se poziționează la același nivel cu concurență.
    PRO: design modern, interior, suspensie, motor;
    CONTRA: sistemul FlexSteer.

                                           Tester: Robert D.
                                 Foto & Video: Emilian C. și Costel M.
                                    Sursa: www.eblogauto.info

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?