Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

După inundaţiile catastrofale Marian Oprişan a fost cu premierul Victor Ponta în localitatea Novaci


Președintele UNCJR, Marian Oprișan, a mers, miercuri seară, cu premierul Victor Ponta în localitatea Novaci, grav afectată de viiturile produse pe râul Gilort. Cei doi demnitari au vizitat zonele afectate de calamități și au discutat cu oamenii pentru a vedea cu ce pot fi ajutați în perioada imediat următoare. Premierul Victor Ponta a declarat, după ce a fost în localitatea gorjeană Novaci, că în ședința de Guvern de joi vor fi alocate sumele necesare pentru lucrări rapide de intervenție în județele Gorj, Vâlcea și Argeș, grav afectate de inundații. 
 Prim-ministrul a spus că în prezent în Novaci se lucrează la dig și la scoaterea apelor din curți și că până joi după-amiază, când va fi ședința de Guvern, se va face o primă evaluare a necesităților financiare, urmând să se stabilească sumele ce vor fi alocate rapid celor trei județe pentru refacerea a „ceea ce este urgent”, respectiv repararea podețelor și a drumurilor surpate.
Ponta a precizat că reprezentanții Administrației Naționale Apele Române vor face o evaluare pentru lucrările de fond necesare astfel încât acolo unde au fost probleme cu digurile și cu malurile să fie reparate în cursul acestui an și dacă, „Doamne ferește, mai vine o apă așa de mare, să nu mai fie astfel de probleme”. „În rest, primesc și evaluarea pentru gospodării și, în urma dispozițiilor date chiar mâine (n.r. – joi), pentru cele trei județe, primele sume necesare vor fi alocate”, a spus premierul Victor Ponta. 

Articolul precedent
Articolul următor

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?