Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

RĂZBOIUL din Gaza a ajuns la Focşani. Site-ul CUP, spart de un hacker arab


Site-ul Companiei de Utilități Publice Focșani a fost nefuncțional ieri după ce a fost spart de un hacker. Atacul era revendicat de un hacker QLQ Saudi Arabia care menționa pe ecran, în arabă și în engleză, cu litere albe pe fond negru, „Allah is the greatest. This penetration for Gaza. Go to hell. Bye” („Allah este cel mai mare. Această spargere e pentru Gaza. Duceți-vă dracului. Adio”). În loc de interfața obișnuită, o muzică arabă se auzea în fundal. Nici urmă de informații despre serviciile oferite de CUP Focșani, așa cum trebuia să afli de pe www.cupfocsani.ro. 
 Contactat de „Monitorul de Vrancea”, directorul CUP, Gheorghe Vasilescu nu știa nimic despre acest incident. „Noi asigurăm mentenanța. O să verific, să vedem ce s-a întâmplat. Cred că este de ieri sau azi, înainte nu era nimic„, ne-a spus directorul CUP. Sunat din nou, Gheorghe Vasilescu a precizat că astăzi se va încerca rezolvarea problemei, împreună cu specialiștii de la Romtelecom. „Vom vorbi cu cei de la Romtelecom pentru că ei fac găzduirea site-ului nostru. Trebuie să vedem în detaliu cu softiștii noștri până la ce nivel s-a intrat. Au mai fost asemenea atacuri de-a lungul timpului, dar este prima oară când cineva reușește. Ce să facem? Intră ei și pe site-ul Pentagonului, d’apăi la noi”, ne-a declarat Gheorghe Vasilescu.
 Incidentul are loc în contextul în care cel puțin 1.000 de palestinieni au fost uciși și aproximativ 6.000 au fost răniți, în majoritate civili, în Fâșia Gaza, de la începutul ofensivei israeliene la 8 iulie, după cum au anunțat serviciile de urgență locale. De asemenea, peste 40 de militari israelieni au fost uciși în lupte în această regiune, iar doi civili au murit în urma unor tiruri de rachete palestiniene. Sâmbătă, au fost spitalizați 138 de militari, dintre care nouă se află în stare gravă, potrivit armatei. Miniștrii de Externe din SUA, Qatar, Turcia și mai multe țări europene au îndemnat sâmbătă, într-o reuniune, la Paris, la „prelungirea armistițiului umanitar” între Israel și Hamas cu „24 de ore și posibilitatea prelungirii lui”, a declarat pentru presă șeful diplomației franceze. Sub presiunea Statelor Unite și Egiptului, Israelul și Hamasul au acceptat să respecte sâmbătă un armistițiu de 12 ore.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?