Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VREMEA până pe 10 august


Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 28 iulie – 10 august, pentru toate regiunile din țară. 
 MOLDOVA
 Pe tot parcursul intervalului vremea va fi călduroasă, cu precădere în zonele de câmpie și podiș. Temperaturile diurne vor crește ușor până în zilele de 3 și 4 august, când vor atinge valori medii de 33 de grade Celsius, după care vor scădea și se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade. Valorile termice nocturne se vor încadra în medie la 16…18 grade. Probabilitatea de averse slabe va crește începând cu data de 5 august, însă ploile se vor semnala doar pe arii restrânse.
 DOBROGEA
 În urmatoarele doua saptamâni temperaturile diurne vor caracteriza un regim călduros, cu maxime în creștere de la valori medii de 30 de grade, până la 34 de grade în jurul datei de 4 august, după care vor scădea ușor spre 32 de grade Celsius. De asemenea, regimul termic nocturn se va menține ridicat, cu medii ale temperaturilor minime de 20…21 de grade. Condiții pentru ploi slabe, trecătoare, vor fi doar în jurul datei de 5 august.
 LA MUNTE
 Valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi constante pe tot parcursul intervalului și se vor situa în jurul unor valori medii de 20…22 de grade, respectiv 12…14 grade Celsius. Vor fi averse, în general slabe cantitativ, cu caracter local, mai ales în zilele de 28, 29 și 31 iulie si în perioada 4 – 10 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?