Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Vrâncenii care vând fructe și legume din fața porților, verificați de polițiști


Comerțul stradal este interzis, potrivit legii. Cu toate acestea, vrâncenii care domiciliază în localitățile tranzitate de drumul european 85 nu se pot abține să nu-și expună produsele pe la porți. Alții fac acest lucru în afara localităților, de-a lungul șoselei. Oamenii legii spun că această activitate este periculoasă atât pentru comercianți cât și pentru participanții la trafic. Prin urmare, pentru prevenirea unor accidente de circulație, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei de la Ordine Publică, au organizat, vineri, o acțiune pe linia comerțului stradal. Numărul celor găsiți cu produsele expuse pe marginea drumului a fost destul de mare. Amenda pentru această activitate este cuprinsă între 300 și 1.500 de lei și nu există posibilitatea achitării a jumătate din sumă în termen de 48 de ore. 
 Producătorii vrânceni care nu merg în piețe pentru a-și vinde marfa și preferă să o expună pe marginea drumului european au primit, vineri, vizita polițiștilor. Oamenii legii nu au vrut să cumpere de la ei fructe ori legume, ci i-au informat că activitatea pe care o desfășoară este ilegală și că sunt pasibili de amenzi. Pe DN 2 E85, de la Focșani și până la ieșirea din județ, către Buzău, sunt amenajate trei puncte în care omenii își pot vinde produsele. Este vorba despre piețele de la Urechești, Bachus și Slobozia Bradului. Cu toate acestea, la multe porți se pot vedea măsuțe pe care oamenii își expun marfa. 
 Polițiștii Serviciului Rutier ne-au spus că verificările de vineri au avut drept scop prevenirea unor accidente de circulație. „Având în vedere desfășurarea producției agricole în zona de siguranță a DN 2 E85, vineri, a fost organizată o acțiune pe linia comerțului stradal, activitate prin care se pune în pericol siguranța traficului rutier. În timpul verificărilor s-au avut în vedere atât persoanele care desfășoară activități de comerț ambulant, cât și opririle neregulamentare pe partea carosabilă, dar și traversările neregulamentare. Comerțul este permis doar în locurile special amenajate, nu pe marginea drumului, întrucât există pericolul producerii unor accidente rutiere, care ar putea avea urmări grave. Sancțiunea pentru această activitate neautorizată pornește de la 300 lei și poate ajunge până la 1.500 lei, neexistând posibilitatea achitării a jumătate din suma primită în 48 de ore”, ne-a declarat comisarul Cătălin Candea, de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea. Acțiunea a durat până vineri după-amiază, iar seara, oamenii legii urmau să tragă linie și să afle câte sancțiuni au aplicat în timpul acțiunii. 
 De fiecare dată când sunt luați la întrebări, comercianții ambulanți găsesc tot felul de explicații. Ei le spun oamenilor legii că produsele pe care le au la vânzare sunt puține și nu ar avea sens să meargă cu ele până în piață, pentru că ar plătit taraba mai mult decât câștigă. Alții spun că nu au cu ce să ajungă până în zonele în care sunt amenajate piețele. De obicei, oamenii se conformează atunci când li se spune că nu au voie să-și vândă produsele pe marginea drumurilor, dar asta nu înseamnă că ulterior nu mai fac acest lucru. De obicei ei își strâng produsele atunci când sunt luați la întrebări, dar după ce polițiștii pleacă, scot din nou fructele și legumele la vânzare pe marginea drumurilor. 

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?