Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Serialul „Urzeala tronurilor”, subiectul unui curs de analiză literară la o universitate americană


Serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va fi dezbătut prin intermediul tehnicilor de analiză literară în cadrul unui curs de vară organizat de Universitatea Virginia din Statele Unite. Serialul difuzat de HBO, realizat pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin, va reprezenta suportul principal pentru un curs de analiză literară ce va fi predat de Lisa Woolfork, profesor de limba și literatura engleză la Universitatea Virginia, informează huffingtonpost.com. „Cred că va fi extraordinar”, spune Evan Sacks, unul dintre studenții universității americane. „Va fi fascinant să discutăm despre situațiile complexe din acest serial, într-un cadru academic. Nu am avut prea multe ocazii să port discuții intelectuale despre serial și va fi amuzant să fac acest lucru în cadrul unor discuții zilnice”, a adăugat el.
 Acest curs de vară va fi predat prin intermediul unor seminarii organizate în fiecare zi și care vor dura câteva ore. „Unul dintre scopurile din spatele acestui curs constă în a-i învăța pe studenți faptul că tehnicile pe care le folosim pentru a studia literatura pot fi foarte utile pentru a citi literatură și pentru a viziona show-uri TV în același timp”, a explicat profesorul Lisa Woolfork pentru postul de televiziune al universității americane. „Serialul «Urzeala tronurilor» este foarte popular, este interesant, dar, în același timp, este și foarte serios. Există multe lucruri în acest serial care sunt foarte profunde și pline de înțelesuri și care pot fi explicate prin intermediul tehnicilor de analiză literară”, a adăugat ea.
 „Urzeala tronurilor” a devenit recent serialul vizionat de cel mai mare număr de telespectatori din istoria postului HBO, depășind precedentul record deținut de „Clanul Soprano”. Inspirat din seria de romane „Cântec de gheață și foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul original HBO „Urzeala tronurilor” are o acțiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice și elementele fantastice vin în completarea acțiunii din „Urzeala tronurilor”, ajuns la al patrulea sezon și difuzat pe HBO România.
 George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată inițial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate și încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi și s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?