Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Infracțiunile în care au fost implicați ELEVI au crescut faţă de anul trecut


Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Vrancea s-a întrunit, ieri, în prima ședință având ca temă analiza activităților desfășurate în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ în anul școlar 2013-2014 pe raza județului Vrancea. Cu toate că au fost intensificate activitățile de prevenire și combatere a delincvenței juvenile în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora prin angrenarea efectivelor de ordine publică, poliție rutieră și prevenire, în perioada analizată, la nivelul IPJ Vrancea au fost sesizate un număr de 25 infracțiuni în care au implicați elevi, mai multe cu 9 infracțiuni față de anul precedent. 
 Este vorba despre 9 infracțiuni de lovire și alte violențe, o infracțiune de tâlhărie, o infracțiune de distrugere, 14 infracțiuni de furt, 7 dintre ele fiind cu autor necunoscut. La activitățile de asigurare a climatului corespunzător de siguranță în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ, în perioada analizată, au participat zilnic în medie 301 lucrători, din care 238 polițiști, 53 jandarmi și 10 polițiști locali. 
 În cadrul ședinței ATOP au mai fost prezentate și activitățile polițiștilor din structura Ordine Publică din cadrul IPJ Vrancea pe parcursul lunii iunie 2014. În  perioada analizată, efectivele inspectoratului și în special cele de ordine publică au organizat și executat activități operative concretizate în 153 acțiuni cu efective lărgite, 1.674 controale directe și 543 intervenții la evenimente sesizate la numărul unic de urgență 112. În această perioadă au fost efectuate 262 controale și verificări la agenții economici de pe raza județului Vrancea. În domeniul combaterii delictelor silvice polițiștii cu atribuții pe această linie au acționat în sistem integrat în baza planurilor comune cu ITRSV, Direcția Silvică și IJJ Vrancea, fiind organizate și desfășurate 29 de acțiuni și peste 170 de controale cu caracter preventiv-reactiv, ocazie cu care au fost înregistrate 20 de infracțiuni. Pe linia furturilor din locuință au fost înregistrate 31 de fapte din care 6 în mediul urban și 25 în mediul rural. Față de perioada similară din 2013 numărul furturilor din locuințe a scăzut cu 17. Åžedința ATOP de ieri a fost condusă de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?