Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO:1300 de… mici, pentru rezidenții Crucii Roșii Vrancea!


Mare bucurie mare pentru rezidenții Filialei de Cruce Roșie Vrancea! Florin Costache, un sponsor generos, patron al unei intreprinderi individuale din Focșani, s-a gândit cum să le facă cea mai inedită surpriză și le-a donat nici mai mult nici mai puțin decât…1300 de mici! 
 Ca să nu fie nicio supărare și pofta de mititei să fie satisfăcută la toată lumea, cantitatea de mici a fost împărțită de voluntarii instituției vrâncene de caritate între cele cinci case rezidențiale. Astfel, micii au ajuns în frigiderele și congelatoarele din bucătăriile locuințelor protejate unde trăiesc 62 de vârstnici, din care: 14 la Casa „Micul Rosmalen” din satul Oreavu, comuna Gugești, 13 în Locuința maxim protejată „Acasă” și 9 în Locuința protejată „Sfântul Vasile cel Nou” din Gugești, 15 în Casa Bavareză și 11 în Casa „Sfântul Gheorghe” din Vîrteșcoiu.  
Dar pofta bunicilor n-a mai avut răbdare, așa că ieri, pe la ora amiezii, grătarele au început să se încingă, micii să sfârâie pe ele, iar vecinii să saliveze la aromele ce se împrăștiau generos, de exemplu de la Casa „Micul Rosmalen” din Oreavu. Așezați la umbră pe băncuțe sau la adăpost de soarele arzător de afară, ascunși în veranda locuinței, bunicii și bunicuțele așteptau cu nerăbdare ca tradiționalii mititei, numai bine pârpăliți pe jăratec, să ajungă în farfuriile lor. „Tuturor le plac micii și de câte ori am putut, am făcut cu beneficiarii noștri excursii sau am participat la evenimente unde se făceau și mici, tocmai pentru a-și satisface această poftă. Acum, ca urmare a acestei donații, pentru care îi mulțumim sponsorului, beneficiarii noștri vor mânca mici pe săturate. Îi mulțumim pentru faptul că s-a gândit la noi”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea. „Micii sunt buni întotdeauna. Nu cred că este cineva la care să nu i se facă poftă câteodată de mici și chiar ne bucurăm că astăzi putem mânca așa ceva”, a spus și unul dintre rezidenții Casei „Micul Rosmalen”, întinzând micul în muștar. 
 Pentru toți rezidenții caselor Crucii Roșii Vrancea, fiecare astfel de gest de generozitate înseamnă foarte mult. Donațiile îndreptate către ei le dau de înțeles că nu sunt singuri, că cei din societate, care au la rândul lor bunici ca și ei, nu i-au uitat. Bunicii și bunicuțele din aceste locuințe se bucură foarte mult de fiecare dar, de fiecare vizită, de fiecare vorbă bună care le este adresată. Așa că, dacă doriți să le faceți astfel de bucurii, nu ezitați să vă îndreptați către ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?