Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Peste 36 mii pensionari vrânceni primesc carduri sociale prin programul „Sprijin pentru România”

Poștașii vrânceni au început livrarea cardurilor sociale acordate prin programul „Sprijin pentru România” către pensionarii care au pensii mai mici de 1500 lei. Persoanele care nu vor fi găsite acasă de poștași vor putea ridica plicurile cu carduri de la unitățile poștale. La nivelul județului au sosit peste 36 mii de carduri sociale care trebuie să ajungă la pensionarii vrânceni care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de acest ajutor, respectiv să aibă o pensie mai mică de 1500 lei.

Până acum, la nivelul județului au fost livrate cardurile sociale pentru categoriile speciale, precum beneficiarii de venit minim garantat, familiile monoparentale cu venituri mai mici sau egale cu 600 lei sau familiile care au în întreținere doi sau mai mulți copii și ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

Până la finele acestei luni trebuie să mai ajungă în Vrancea și cardurile sociale care vor fi livrate persoanelor încadrate cu grad de handicap ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei. În total, la nivelul județului vor fi peste 58 mii de beneficiari ai acestor carduri sau vouchere sociale.

Acestea sunt oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” și pot fi folosite pentru a achiziţiona produse alimentare şi mese calde. Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranşe până la finalul anului. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), iar livrarea cardurilor se realizează de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie ca beneficiarii să depună vreo cerere în acest sens.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Ajutor European pentru cele mai defavorizate Persoane, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD 2014 – 2020) și prin Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS 2021 – 2027). Pe site-ul https://upromania.ro/ puteți afla mai multe informații, inclusiv în ce magazine sau localuri pot fi folosite cardurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?