Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Cuziștii și uniriștii, premiați la concursul de dezbateri


Echipele de dezbateri ale Colegiilor „Al. I. Cuza” și „Unirea” din Focșani au primit mențiune în cadrul Concursului Regional de Dezbateri, subintitulat „Love, Talk and Debate”, organizat la Slănic Moldova în perioada 14-17 iulie. Premiul obținut le-a asigurat elevilor un loc în sferturile de finală. 
În competiție s-au înscris 23 de echipe, din 11 județe. Vrancea a fost prezentă cu două echipe, una de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, formată din Ana-Maria Goea, Melisa Lupu-Leica și Lorena Frîncu, însoțită de profesoara Teodora Bentz, iar echipa de la Colegiul Național „Unirea” a fost formată din Cristina Dumitru, Ruxandra Dobre și Dragoș Roșca, însoțiți de profesoara Angela Sîrbu. Cadrele didactice și-au asumat și rolurile de arbitri, împreună cu Florentina Terțiu, studentă la Drept în cadrul Universității București, fost debater. 
Competiția a propus concurenților dezbateri interesante, dar totodată dificile, precum „Acest Parlament ar schimba forma de guvernământ din România”, „Acest Parlament consideră pasivitatea martorilor complicitate cu incidență penală”, „Acest Parlament consideră UE un proiect politic eșuat”, „Acest Parlament ar desființa Consiliul Național al Audiovizualului”, „Acest Parlament consideră că România ar trebui să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal”, „Acest Parlament ar introduce ca o condiție obligatorie pentru admiterea în învățământul superior implicarea elevilor în cel puțin o acțiune de voluntariat pentru dezvoltarea comunității din care provin”.
Elevii declară că au muncit pentru reușită, așa că se mândresc cu succesul lor. „A fost primul meu turneu, am muncit foarte mult și acum, la final, sunt fericită. Nu credeam că am vreo șansă să obțin victorii în fața unor echipe experimentate. Am învățat că documentarea și strategia de atac sunt chei ale succesului. Mi-aș dori să mă întorc și mi-am promis că, pentru a fi fericită, ca astăzi, voi munci mai mult și voi merge permanent la întâlnirile Clubului 24, club ce funcționează la Colegiul Național «Al. I. Cuza»”, a declarat Ana-Maria Goea, elevă în clasa a X-a E la Colegiul Național „Al.I.Cuza”. 
Concursul Regional de Dezbateri, subintitulat „Love, Talk and Debate”, este organizat de Ardor Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, finanțat de mai multe DJTS-uri din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?