Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO:Întâlnire după 50 de ani la Colegiul „Valeriu D. Cotea


Promoția 1964 a Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani s-a reîntâlnit ieri, la 50 de ani de la absolvirea liceului. Cu emoții în priviri și în suflete, cei din generația de „aur” a Colegiului au avut din nou prilejul să intre în clasă când au auzit clopoțelul, să stea împreună pentru a depăna amintiri frumoase din vremea când erau liceeni și să se bucure, retrăind momentele unice din adolescență. 
Chiar dacă acum cu toții sunt oameni maturi și încercați de viață, odată așezați în bănci, au mărturisit că preț de câteva secunde au retrăit acele frumoase vremuri, cuprinși de aceleași emoții, având în vedere că profesorul lor, Alexandru Cucereanu, era la catedră și îi privea. „Colegii i-am găsit schimbați puțin, dar sunt pozitivi, veseli, gândind că ne vom întâlni din nou. Avem amintiri foarte multe, practicile le făceam prin IAS-uri, fugeam de la internat și mergeam la petreceri în oraș, iar când veneam ne ascundeam sub cearșafuri. După terminarea liceului am practicat meseria de tehnician veterinar undeva la țară, după care am venit la Focșani la un laborator, de unde am ieșit la pensie”, a mărturisit Amelia Chipăilă. 
A fost strigat catalogul, iar apoi cu toții au pornit într-un scurt tur al liceului. Frumoasele amintiri ale adolescenței i-au însoțit în tot acest timp pe toți cei prezenți. Câțiva dintre cei care umpleau clasa cu veselia și farmecul lor au lipsit de la întâlnire și vor lipsi și de acum înainte, dar amintirea lor este încă vie. ,,Este un moment emoționant, când ne-am întâlnit cu trei ani în urmă aproape că nu ne mai cunoșteam. Am depănat amintiri și ne-am regăsit. Este un moment de suflet, am fost atâția ani împreună, am trecut la acea vârstă și prin bune și prin rele și s-au creat legături între noi”, a spus doctorul veterinar Ioan Nanu, care a venit tocmai de la Iași pentru a-și vedea foștii colegi. 
Cea care s-a ocupat de organizarea acestei reîntâlniri după 50 de ani de la terminarea liceului este Maria Balica. Aceasta speră ca toți cei prezenți la întâlnirea de ieri să aibă sănătate și să se revadă cu bine peste 10 ani. „Este un moment unic în viață să participi la o întâlnire de 50 de ani de la absolvirea școlii. Reacțiile revederii nu se pot exprima în cuvinte. Poți înțelege doar dacă ai participat direct la un asemenea eveniment. Ne-am revăzut profesorii dragi, ne-am rugat pentru colegii și profesorii care au fost aleși de Dumnezeu să predea și să învețe într-o altă lume. Am avut o carieră de succes și pentru asta să mulțumim lui Dumnezeu că am fost și suntem sănătoși, că am avut dascăli de mare profesionalism și onoare”, a spus Maria Balica. 
La întâlnirea generației de „aur” a Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” a fost  prezent și dirigintele clasei, profesorul Alexandru Cucereanu, care abia și-a putut stăpâni lacrimile de emoție. De asemenea, a participat și actualul director al instituției de învățământ, Remus Paraschiv, care i-a felicitat pe foștii elevi pentru inițiativa lor  și le-a urat să participe la cât mai multe întâlniri de acest gen.  
Reuniunea foștilor elevi ai Colegiului „Valeriu D. Cotea” a continuat la un restaurant din Focșani, unde au depănat și mai multe amintiri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?