Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Şcolile din Bonţeşti şi Dălhăuţi, reabilitate cu fonduri europene


Proiectul privind reabilitarea școlilor din Bonțești și Dălhăuți se află în faza de evaluare și urmează ca în perioada imediat următoare să aibă loc vizita în teren a specialiștilor pentru aprobarea investiției. Primarul comunei Cîrligele, Åžtefan Moscu, a declarat că cel mai târziu la începutul acestei toamne vor demara lucrările la cele două școli. „Proiectul privind reabilitarea școlilor din Bonțești și Dălhăuți se află în faza de evaluare, iar în aceste zile urmează să aibă loc și vizita în teren a specialiștilor de la Agenția de Dezvoltare Sud-Est Brăila. Cu siguranță în această toamnă vom demara lucrările la cele două școli”, a precizat primarul Åžtefan Moscu. 
 Åžcolile din Bonțești și Dălhăuți au intrat într-un program de reabilitare în 2007, iar la aproape opt ani de zile au fost executate doar 17% din lucrările necesare. „În prezent, copiii din cele două sate, Bonțești și Dălhăuți sunt transportați cu microbuzele școlare la Åžcoala din Cîrligele pentru a putea avea acces la actul educațional”, a spus primarul Åžtefan Moscu. 
 Vă reamintim că peste 250 de oameni din comuna Cîrligele au semnat anul trecut un memoriu pe care primarul comunei Cîrligele, Åžtefan Moscu, l-a trimis ministrului Educației, Remus Pricopie, în care solicită sprijin pentru finalizarea lucrărilor la cele trei școli din comună. În document se mai arată că pentru a reuși să îi transporte pe copii la școală, microbuzul școlii a efectuat și 12 curse zilnic, „în condiții grele care au presupus eforturi financiare mari”. 
 Åžtefan Moscu a afirmat că școlile din Bonțești și Dălhăuți au intrat într-un  program de reabilitare în 2007, an în care au și demarat lucrările. După ce la putere a venit PDL, alocațiile financiare la cele două școli au fost sistate. „Sunt lucrări începute din 2007 și pentru care guvernele pedeliste nu au dat nici măcar un leu. Noi, la nivel local, am reușit ca în doar trei luni și jumătate să construim o grădiniță de la zero și să o dotăm cu mobilier și aparatura necesară, iar guvernele Boc și Ungureanu nu au vrut să dea niciun ban pentru lucrări pe care nici măcar nu le-am cerut noi, autoritățile locale”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu. 
 Reabilitarea celor două școli se va face cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR), după ce Primăria Cîrligele a depus proiectul pentru reabilitarea școlilor. „Am depus spre finanțare la ADR Brăila un proiect care vizează reabilitarea școlilor din Bonțești și Dălhăuți. Există o sesiune de finanțare pe POR, pentru investiții de interes public aflate în curs de execuție și nefinalizate din lipsă de fonduri. Noi tocmai în această situație ne aflăm”, afirma primarul Åžtefan Moscu, la începutul acestui an. Valoarea celor două obiective de investiții este de aproximativ 2 milioane de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?