Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Echipa naţională a Germaniei, întâmpinată de zeci de mii de suporteri


Zeci de mii de germani s-au strâns în primele ore ale dimineții de marți, la Berlin, pentru a întâmpina echipa națională, la revenirea din Brazilia, unde a cucerit al patrulea titlu mondial din istorie. Aeronava Boeing 747-8 a companiei Lufthansa, cu care echipa națională a Germaniei a călătorit de la Rio de Janeiro, a aterizat pe aeroportul Tegel din Berlin, puțin după ora 10.00 (11.00 la București). În momentul în care roțile avionului au atins pista, cele câteva sute de fani care au așteptat echipa pe o terasă a aeroportului au izbucnit în urale.
Primul a coborât din avion căpitanul Philipp Lahm, cu trofeul în mână. După ce s-au fotografiat lângă aeronavă, jucătorii germani au urcat într-un autocar pe care erau inscripționați anii 1954, 1974, 1990, 2014, când Nationalmannschaft a câștigat Cupa Mondială.
Odată ajunși pe pământ german, jucătorii vor merge direct către o piață din oraș, unde vor fi primiți de primarul Berlinului, Klaus Wowereit. Apoi, cu un autocar descoperit, ei se vor îndrepta către Piața Brandenburg, unde s-au strâns deja aproape o sută de mii de persoane. Jucătorii lui Joachim Low vor saluta publicul de pe o scenă montată în fața celebrului monument.
După amiază, jucătorii echipei Bayern se vor îmbarca pe o aeronavă cu destinația Munchen. „Este un eveniment istoric. Ultima Cupă Mondială pe care a câștigat-o Germania a fost în 1990. Nu ai în fiecare zi ocazia de a vedea așa ceva. De multe ori, jucătorii au fost așteptați la Frankfurt, acum vin la Berlin”, a declarat Bernd Hesse, 34 de ani, un șofer de autobuz din Berlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?