Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Oaspeţi de seamă la „Întâlnirile de la Vintileasca“


Zilele trecute, la Vintileasca s-a desfășurat simpozionul „Întâlnirile de la Vintileasca – Comemorări istorice prin evenimente culturale”. Manifestările  cultural-artistice au fost dedicate serbării a 300 de ani de la moartea martirică a Brâncovenilor, 110 ani de la nașterea lui Mircea Vulcănescu, 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial și 125 de ani de la moartea marelui poet național Mihai Eminescu.
Potrivit declarațiilor făcute de Fănel Crucean, directorul Åžcolii Gimnaziale „Regina Maria” Vintileasca, a fost un bun prilej de a aduna laolaltă mari personalități care să ofere informații spre luminarea spirituală a tineretului. Organizatorii acestui eveniment au fost Salonul Național de Literatură și Artă Vintileasca, Åžcoala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca, Parohia Neculele, având parteneri pe Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Prefectura Județului Vrancea și Editura Eikon. Printre participanți sau numărat părintele protopop Oscar Frunză, profesorul dr. Adrian Cioroianu, Christian Crăciun și Valentin Ajder.
Au susținut alocuțiuni și dr. etnolog Silvia Chițimia, preot dr. Gheorghe Holbea, profesor dr. Marian Nencescu, Mihai Lungeanu, George V. Precup și Petruș Potop. „Mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri pentru realizarea acestui eveniment: ISJ Vrancea, Direcția pentru Cultură Vrancea, Prefectura Vrancea care a sprijinit ca și anul trecut această manifestare, domnului primar  Georgică Spătaru și consilierilor locali care au contribuit la acest eveniment”, a spus directorul Åžcolii Gimnaziale „Regina Maria” din Vintileasca.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?