Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Despre „Anotimpurile vieții”, cu membrii CARP „Milcov” Focșani


Douăzeci de pensionari, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Milcov” Focșani, care și-au aniversat zilele de naștere în trimestrul II, au fost sărbătoriți ieri, într-un cadru festiv asigurat de Sala de Lectură a Bibliotecii „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Chiar dacă nu toți au răspuns invitației făcută de conducerea instituției, pentru toți cei 20 au fost pregătite diplome, flori și câte un premiu în valoare de câte 50 de lei. Este vorba despre Valerică Stănescu, Cornelia Ploscaru, Joița Bejan, Olga Celmic, Elena Nistor, Săftica Răduță, Ion Biță, Florica Perțe, Clementina Roată, Ion Petroiu, Silvia Bălan, Smaranda Vulcan,               Marioara Rață, Marioara Lepșaru, Nicu Ciupercă, Eugenia Ciupercă, Fănică Manea, Ionel Stoica, Iuliana Gurău și Anghel Zainea.
    Evenimentul, la care a fost prezentă și Teodora Fîntînaru, directoarea Bibliotecii Județene, alături de bibliotecari, este al doilea de acest fel organizat pe parcursul acestui an și face parte din proiectul „Anotimpurile vieții”, derulat de CARP „Milcov” Focșani în parteneriat cu Biblioteca Județeană «Duiliu Zamfirescu» Vrancea și „Monitorul de Vrancea” pe o perioadă de un an. „E un eveniment chiar interesant și frumos. Nu am mai auzit să se întâmple astfel de manifestare, unde oamenii se întâlneasc să vorbească despre amintiri. Viața, chiar dacă trece prin mai multe etape, toate se combină unele cu altele și astăzi vă vom ruga să ne povestiți amintirile voastre de-a lungul vieții. Pentru asta, v-am pregătit și o surpriză, niște bilețele pe care le veți extrage și veți povesti despre ce vă provoacă acestea, pentru că la orice vârstă trebuie să știm să ne jucăm. Azi încercăm să vedem cum îmbinăm ideea de iubire cu anotimpurile vieții, și cu ideea aniversării. E foarte frumos când oamenii aleg să-și împartă o bucurie cu alții, îndeobște necazurile sunt cele care se împărtășeșc. Ne bucurăm că ați venit la noi într-un moment de bucurie”, a spus, în deschiderea evenimentului, bibliotecarul Adrian Èšiglea, de la Sala de Lectură a Bibliotecii.

Bilețele care au incitat la aduceri aminte

    Și, dacă până la extragerea bilețelelor emoțiile și-au spus cuvântul, odată cu mesajul căzut fiecăruia, atmosfera s-a destins și s-a… înflăcărat! „Care e cea mai frumoasă amintire din tinerețe?” a fost enunțul unui bilețel. „Ziua în care m-am căsătorit! Aș mai vrea să mai fiu o dată ca atunci. În rest, am o căsnicie care a durat 46 de ani, amintiri am foarte multe… mă bucur de cele pe care deja le-am strâns, dar și de trăirile din momentul de față”, a spus Iuliana Gurău, una dintre sărbătorite. Despre cea mai frumoasă surpriză din viață și-a amintit Marioara Rață, și anume buchetul de flori primit de la soțul ei, cu ocazia împlinirii a 40 de ani. „Iubirea este tânără la orice vârstă”, a fost enunțul altui bilețel, iar cea care l-a extras a fost de părere că „într-adevăr, e tânără, dar diferită. Și e diferită și pentru că una e să iubești mama, alta soțul, fratele, copilul…”.
    Veselia a ajuns la maxim când a venit rândul ca Cornelia Ploscaru să dea răspunsul la bilețelul ei: „Care e cartea care v-a impresionat și v-a fost de folos cel mai mult în viață”. După un moment de pauză și suspans, ea a dat răspunsul care a născut instant o veselie generală: „Cartea care m-a impresionat cel mai mult și mi-a fost de cel mai mare folos în viață a foooost….. Cartea de bucate a lui Sanda Marin! Păi fără ea nu mai puteam eu să-i prepar soțului bucate așa de bune, să rămână sănătos și să-i lungesc zilele, că ce ne facem noi fără el!”, a spus, cu haz, Cornelia Ploscaru. Nici soțul ei, Sandu Ploscaru, președintele, CARP „Milcov” Focșani, nu s-a lăsat mai prejos și și-a amintit de filmul „Tu ești minunată” cu Ecaterina Valente, care a însemnat începutul călătoriei lor în doi. „Când am ajuns la Cinema Unirea ea s-a împiedicat, a căzut, s-a julit la genunchi și am zis: Clar! Eu sunt cel cu care se va mărita! Și așa a fost”.
    A urmat emoționantul moment al înmânării florilor, diplomelor și premiilor, după care sărbătoriții au ciocnit câte un pahar de șampanie, s-au îndulcit cu prăjiturele pregătite special pentru acest eveniment, dar și cu feliile de cozonac adus de una dintre participante, după care au vizionat câteva filmulețe (povești digitale) realizate de seniori. Tot cu un film digital va fi finalizat și proiectul „Anotimpurile vieții”, la sfârșitul acestui an. Acesta va fi realizat în colaborare cu Biblioteca Județeană.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?