Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Șoferi neatenți implicați în evenimente rutiere


Mai multe accidente de circulație s-au produs pe raza județului, la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit polițiștilor, vineri, la ora 16.30, în comuna Cîrligele, Liviu Bogdan C., de 24 de ani, din Vînători, a accidentat ușor un pieton de 79 de ani, din localitate. Niciunul dintre cei doi bărbați implicați în accident nu era băut. „La data de 04 iulie a.c., ora 16.30, pe D.C. 211, pe raza comunei Cîrligele, polițiștii l-au depistat pe C. Liviu Bogdan, de 24 ani, din comuna Vînători, în timp ce conducea autoturismul marca Toyota Land Cruiser și efectua manevra de mers înapoi a acroșat și accidentat ușor pe pietonul F. Constantin, de 79 ani, din localitate. Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul alcool test, rezultatul fiind negativ”, au transmis polițiștii de la biroul de presă al IPJ. 
 Aproximativ două ore mai târziu, pe bulevardul Cuza-Vodă din Focșani, Tache D., de 60 de ani, în timp ce efectua manevra de întoarcere peste marcajul longitudinal dublu continuu, a intrat pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o motocicletă Suzuki. Motociclistul s-a ales cu răni ușoare. „La data de 04 iulie a.c., ora 18.10, pe B-dul Cuza-Vodă din municipiul  Focșani, polițiștii au fost sesizați despre faptul că D. Tache de 60 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Astra, a executat manevra de întoarcere peste marcajul longitudinal dublu continuu pătrunzând în totalitate pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu motocicleta marca Suzuki, care circula regulamentar din sens invers, condusă de numitul C. Vasilică, de 33 ani, din municipiul Focșani. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a motociclistului”, potrivit aceluiași comunicat de presă.
 În aceeași zi, la ora 19.30, pe raza orașului Odobești, Ciprian-Constantin A., de 32 de ani, din Vîrteșcoiu, a efectuat o depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu un autoturism Renault. „La data de 04iulie a.c., ora 19.30, pe D.N.2-M, pe raza orașului Odobești, sat Unirea, polițiștii au fost sesizați despre faptul că A. Ciprian-Constantin, de 32 ani, din comuna Vârteșcoiu, în timp ce conducea autoutilitara marca Iveco, a efectuat o manevră de depășire neregulamentară intrând in coliziune cu autoturismul marca Renault, condus regulamentar de R. Nicoleta-Marinela, de 37 ani, din municipiul Focșani, care circula pe acelasi sens de mers și se afla pe timpul efectuării virajului la stânga. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto”, spun oamenii legii.
        Biciclist accidentat la Adjud 
 Un alt accident s-a produs sâmbătă, la Adjud. Polițiștii au fost sesizați că un șofer din județul Iași, în timp ce conducea un Volvo, nu a acordat prioritate de trecere unui bibiclist, pe care l-a accidentat ușor. „La data de 05 iulie a.c., orele 20.00, pe raza municipiului Adjud, strada Republicii, polițiștii au fost sesizați despre faptul că V. Ionuț-Andrei, de 32 ani, din municipiul Iași, în timp ce conducea autoturismul marca Volvo pe strada  Republicii, nu a acordat prioritate lui N. Vasile, de 54 ani, din localitate, ce mergea pe lângă o bicicletă și aflat în traversarea regulamentară a străzii, rănindu-l ușor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constatat ca nu a consumat băuturi alcoolice”, transmit polițiștii.
În seara aceleiași zile, la ora 22.30, pe E 85, în afara localității Călimănești, un șofer din Ruginești nu s-a asigurat atunci când a vrut să dea înapoi, fiind acroșat de un autoturism condus regulamentar de un tânăr din Pufești. „La data de 05 iulie a.c., orele 22.30, pe DN2 E 85, pe raza localității Călimănești, polițiștii au fost sesizați despre faptul că G. Mihai, de 29 ani, din Ruginești, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere, fiind lovit de auto condus regulamentar de către N. George Adrian, de 22 ani, din Pufești. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto”, se mai arată în comunicatul de presă al polițiștilor.
În toate aceste cauze au fost întocmite dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?