Bicicliştii vrânceni care sfidează regulile în trafic, cauza multor accidente; șapte dintre ei au fost ieri amendați!

0
1317

Ieri, 16 noiembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație.

Având în vedere că indisciplina bicicliștilor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi a avut cu prioritate în atenție reducerea riscului rutier cauzat de indisciplina bicicliștilor.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, 7 sancțiuni fiind aplicate bicicliștilor.

Pentru siguranța bicicliștilor, polițiștii recomandă:

– nu circulați pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul „Accesul interzis bicicletelor”;

– nu încercați să învățați să conduceți biciclete pe drumurile intens circulate;

– nu circulați în timp ce vă afați sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;

– când circulați pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie echipată în faţă cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant;

– nu traversați drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce vă deplasați pe bicicletă.

Comunicat IPJ Vrancea

foto cu rol de prezentare, sursa: opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here