Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Fostul șef al Ocolului Silvic Soveja, trimis în judecată


Fostul șef al Ocolului Silvic Soveja, actualmente inginer-șef district în cadrul Ocolului Silvic Panciu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu pentru abuz în serviciu și participație impersonală la tăiere ilegală de arbori. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Nicolae E., în calitatea sa de funcționar în cadrul Ocolului Silvic Panciu, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu și a determinat tăierea ilegală a 13 arbori, prejuciul total fiind de 7.322,45 lei. 
 În rechizitoriu se arată că în luna mai a anului trecut, el a marcat ilegal în pădurea unei persoane din comuna Străoane 13 copaci, care apoi au fost tăiați de proprietarul pădurii. Persoana vătămată le-a spus anchetatorilor că a făcut cerere la Ocolul Silvic pentru a putea tăia arborii, cerere care a fost preluată de fostul șef al Ocolului Silvic Soveja, iar după ceva vreme a fost anunțată că poate tăia copacii, inginerul creând aparența legalității. 
Audiat fiind, inginerul nu a recunoscut comiterea faptei, spunând că nu el a fost cel care a marcat cei 13 arbori, ci altcineva.  În dosar a fost cercetată și persoana vătămată pentru tăiere ilegală de arbori, dar față de aceasta s-a dat clasare pentru că nu a făcut nimic cu intenție. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?