Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Condamnare cu suspendare pentru bărbatul care a vrut să mituiască un polițist


Un bărbat din Răstoaca, ce transporta vin fără documente și a încercat să mituiască un polițist, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Vrancea. Neculai A. a primit un an și patru luni de închisoare. Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani și patru luni, bărbatului fiindu-i trasate o serie de sarcini. Decizia poate fi atacată cu apel. 
 „Condamnă pe inculpatul Angheluță N., pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită (…) la 1(un) an și 4 (patru) luni închisoare. În baza art. 91 NCP dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă stabilită în condițiile art. 92 NCP, respectiv de 3 (trei) ani și 4(patru) luni. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul este obligat să respecte următoarele măsuri: a. să se prezinte la Serviciul de Probațiune, la datele fixate de acesta; b. să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c. să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d. să comunice schimbarea locului de muncă; e. să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. Stabilește organ însărcinat cu executarea supravegherii Serviciului de Probațiune Vrancea, căruia i se vor comunica datele în condițiile art. 94 NCP. Atrage atenția inculpatului asupra condițiilor prev. de art. 96 NCP privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În condițiile art. 290 al. 5 NCP dispune confiscarea sumei de 200 lei, consemnată la CEC Bank conform chitanței nr. 3423065/1 și recipisei de consemnare 599664/1 din 18.03.2014. Obligă inculpatul la 600 lei cheltuieli judiciare către stat (din care 200 lei onorariu avocat oficiu avansat din fondul M.J.). Cu apel”, se arată în decizia magistraților Tribunalului Vrancea. 
 Bărbatul a fost prins pe picior greșit pe data de 14 martie a.c. Mașina condusă de acesta, o  autoutilitară marca VW Caravelle, a fost oprită în trafic la Garoafa. În mașină, bărbatul avea 100 recipiente din plastic de câte 20 litri ce conțineau vin alb și roșu, fără a poseda documente legale de însoțire sau de proveniență. Conducătorul auto i-a oferit șefului Postului de Poliție Garoafa suma de 200 lei pentru a nu-și îndeplini atribuțiile legale și pentru a nu lua măsurile legale cu privire la transportul de vin, însă acesta a sesizat ierarhic fapta, realizând un flagrant în sediul postului de poliție. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?