Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Proiectul campusului școlar din Focșani, redepus la ADR Sud-Est


Primarul Decebal Bacinschi a anunțat că reprezentanții Primăriei municipiului Focșani au depus săptămâna trecută, la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, documentația revizuită privind proiectul de reabilitare și modernizare a campusului școlar din Focșani. Urmează ca, în cazul în care această documentație va fi aprobată, Primăria Focșani să demareze procedurile pentru achiziția lucrărilor, prin licitație publică. Proiectul vizează reabilitarea și modernizarea campusului școlar din Focșani, care cuprinde trei licee, respectiv: Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” (fostul Liceu nr. 1) și Colegiul Tehnic „Ion Mincu” (fostul Liceu nr. 4). De asemenea, urmează să fie reabilitate și cinci internate, sălile de sport aferente liceelor și o cantină. 
 Proiectul campusului școlar din Focșani a fost depus în luna octombrie 2009, documentația din acel moment cuprinzând un studiu de fezabilitate și cererea de finanțare. În anul 2010, răspunsul de la ADR Sud-Est comunicat Primăriei a fost că proiectul este pe lista de așteptare. „În ianuarie 2014 am primit o notificare de la ADR, prin care ne-au spus că documentația depusă trebuie să o redepunem în termen de 60 de zile, ni s-au mai cerut niște clarificări, am mai cerut o prelungire de 30 de zile. Am revizuit documentația și am depus-o. În condițiile în care vom primi undă verde din partea ADR, atunci va trebui să depunem proiectul tehnic și celelalte documente necesare finalizării proiectului, pentru finanțare. Nu am avut nevoie de o aprobare a Consiliului Local pentru această documentație pe care am revizuit-o. Practic nu am făcut altceva decât documentația depusă în 2009 a fost revizuită și depusă din nou la ADR. Este o lucrare frumoasă, este păcat să pierdem banii”, a explicat primarul Decebal Bacinschi. 
 Dacă proiectul va fi aprobat, lucrările de execuție vor fi scoase la licitație. Valoarea totală a proiectului este de 700 miliarde de lei vechi, adică 70.000.000 lei noi. „Cred că această sumă va fi împărțită în trei pachete, pentru a participa trei societăți comerciale de construcții, pentru a putea executa aceste lucrări, întrucât valoarea este foarte mare”, a specificat primarul Focșaniului. 
 Proiectul campusului școlar are termen de finalizare data de 31 decembrie 2015. „Sunt mulți factori care influențează terminarea lucrărilor, în primul rând vremea, în al doilea rând modul în care se organizează constructorul. Lucrările care urmează să fie executate, există posibilitatea să fie finalizate în 12 luni, pentru că este vorba despre lucrări de refacere, nu intrăm la structuri. Vor fi refăcute fațadele, instalațiile interioare. Este un volum mare de muncă, dar nu sunt lucrări grele”, a afirmat Bacinschi, care și-a exprimat dorința de a duce mai departe acest  proiect. 
 Consiliul Local Focșani a aprobat în acest an suma de 50.000 lei pentru proiect, din bugetul local, din care s-au întocmit și s-au depus documentele pentru certificatul de urbanism și avizele necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?