Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Messi e favorit să fie golgheterul Cupei Mondiale


Argentinianul Lionel Messi este considerat jucătorul care poate marca cele mai multe goluri la Cupa Mondială din Brazilia, fiind urmat de brazilianul Neymar și portughezul Cristiano Ronaldo
Startul Cupei Mondiale din 2014 a început. Este cunoscut faptul că pe lângă lupta pentru trofeu, mai este și duelul pentru cel mai bun marcator al ediției respective. La Cupa Mondială din 2010 trofeul pentru cel mai bun marcator i-a revenit germanului Thomas Muller care a înscris 5 goluri. A fost însă la egalitate cu uruguayanul Diego Forlan, spaniolul David Villa și olandezul Wesley Sneijder, dar departajarea s-a făcut la numărul de pase decisive unde germanul a stat cel mai bine cu trei pase. La Cupa Mondială din 2006, tot un german a fost cel mai bun, Miroslav Klose cu 5 reușite. În schimb în 2002 când trofeul a fost câștigat ultima dată de o echipa sud-americană, cel mai bun marcator a fost brazilianul Ronaldo care cu cele opt goluri și-a ajutat foarte mult naționala să câștige competiția.  
Potrivit celor mai bune cote pariuri cm2014 (vezi mai multe aici) argentinianul Lionel Messi este principalul favorit să câștige acest trofeu la ediția din Brazilia. El este un jucător care marchează foarte multe goluri. Să nu uităm că în trei din precedentele patru sezoane Leo Messi a câștigat Gheata de Aur, trofeu ce se acordă jucătorului cu cele mai multe goluri înscrise în acel sezon. Sezonul acesta jucătorul Barcelonei nu a mai impresionat, având 27 de goluri în cele 28 de meciuri jucate în Primera Division. Pentru Argentina a marcat 10 goluri în cele 14 meciuri în care a evoluat în calificarile pentru Cupa Mondiala. A fost însă de departe cea mai bună perioadă la echipa națională. Așa că e oarecum normal să fie favorit, mai ales că naționala Argentinei se află într-o grupă foarte ușoară cu Nigeria, Iran și Bosnia Herțegovina. Apoi și în optimi ar urma să aibă un adversar accesibil, grupa E fiind alcătuită din Franța, Elveția, Ecuador și Honduras. 
Al doilea favorit la titlul de golgheter la Cupa Mondială este văzut brazilianul Neymar care joacă tot la Barcelona. În cele 47 de selecții la naționala de seniori, Neymar a marcat în total 30 de goluri. E drept însă că multe partide au fost amicale, au fost și meciuri importante. De exemplu în 2013 la Cupa Confederațiilor a marcat 4 goluri în 5 meciuri. La echipa de club nu prea a înscris multe goluri, doar 9 reușite în cele 25 de etape jucate în campionatul Spaniei. Dar la naționala Braziliei va fi altceva pentru că va fi mai bine pus în valoare de coechipierii săi. 
A treia șansă la cel mai bun marcator al Cupei Mondiale din Brazilia o are portughezul Cristiano Ronaldo care a calificat-o aproape sigur pe Portugalia la turneul final. A marcat în 8 goluri în cele 10 meciuri din preliminarii. În total are 49 de goluri pentru naționala sa în cele 110 selecții. Pentru echipa sa de club, Real Madrid, a înscris 30 de goluri în cele 28 de meciuri în care a evoluat în campionat, dar este și golgheterul Ligii Campionilor din acest sezon cu 16 reușite. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?