Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

A murit profesorul de matematică Ioniță Alexandru


Încă un profesor a plecat pe drumul fără de întoarcere, la numai 69 de ani! Profesorul de matematică Ioniță Alexandru, care a ieșit la pensie în anul 2009, după aproape cinci decenii petrecute la catedră, a plecat în lumea celor drepți. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, pot merge la Biserica Mănăstirii din Mera, urmând ca înmormântarea să aibă loc astăzi (sâmbătă), la ora 12.00, în cimitirul din localitatea Mera. 
Profesorul Ioniță Alexandru a predat, până să se pensioneze, la Åžcoala din Vulcăneasa. „Pasiunea pentru matematică, dragostea pentru copii și dorința de a le împărtăși celorlalți cunoașterea la care a ajuns, au început să se împletească într-o frumoasă carieră ce a debutat în anul 1965 ca profesor suplinitor pe catedra de matematică la școlile din comuna Mera, apoi a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Institutului Pedagogic de 3 ani de la Galați în 1972, devenind profesor titular pe catedra de matematică. S-a preocupat mereu de perfecționarea sa în domeniul matematicii, reușind să obțină la termen toate gradele didactice: definitivatul, gradul II și gradul I în 1993. Mulți ani a fost director al școlii generale din Mera. De-a lungul anilor, profesorul Ioniță Alexandru a fost o prezență nelipsită la activitățile desfășurate la nivel de Centru Metodic, fiind până la ieșirea la pensie secretarul Cercului Pedagogic. Prin mâna lui au trecut de-a lungul anilor, generații de elevi care l-au făcut mândru cu realizările lor în viață! A înțeles că dascălii de astăzi trebuie să-și adapteze metodele elevilor acestor vremi”, ne-a transmis profesorul de matematică Vasile Turcitu, de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești.
„A fost un profesor prețuit, respectat, îndrăgit și iubit de colegi, deopotrivă de elevi și părinți. Colegul noastru a fost un om special, care a știut să sădească în inimile și în sufletele copiilor dragostea și respectul față de semeni. A învățat zeci și zeci de generații de copii să fie harnici, cinstiți, consecvenți, dar i-a învățat un lucru deosebit: să fie buni. A împărțit în jurul său binele, sfatul bun, vorba caldă, prietenia și o nesfârșită dragoste de viață”, a mai transmis profesorul din Odobești.
Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?