Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Concursul de creație literară ”Bogdania” își premiază câștigătorii


 Tineri și talentați scriitori și poeți din toată țara, dar și din Republica Moldova, vor fi prezenți sâmbătă la Focșani, cu ocazia festivității de premiere în cadrul Festivalului Concurs Național de Creație Literară „Bogdania”, ediția a III-a. Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Asociația Cultural-Umanitară Bogdania Vrancea, va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, la Galeriile de Artă din Focșani. 
 La concurs s-au înscris concurenți cu vârste cuprinse între 17 și 34 ani din mai multe localității ale țării, respectiv Vrancea, București, Galați, Bacău, Suceava, Botoșani, Constanța, Maramureș, Ilfov, Iași, Dolj, dar și din Republica Moldova. Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: poezie, proză și eseu. Juriul festivalului este alcătuit din personalități și oameni de cultură: președinte – prof.univ.dr.ing. Nicolae Vasile (scriitor, inventator), iar membri – prof. Cristian Petru Bălan (scriitor, critic literar, artist plastic, membru al Uniunii Scriitorilor Români și al Academiei Româno-Americane de Åžtiințe și Arte, stabilit în Statele Unite ale Americii), juristul Ilarion Boca (poet, publicist din Tecuci), comandor aviație în rezervă Victor Rotaru (poet, publicist, epigramist din Buzău) și inginer Ionel Marin (poet, redactor-șef al Revistei Bogdania – președintele Asociației Cultural Umanitare Bogdania din Focșani).  
„În cadrul evenimentului se vor înmâna premii, diplome de excelență de către ing. Ionel Marin, președintele Asociației Cultural Umanitare Bogdania din Focșani. La festivitatea de premiere nu vor lipsi momentele artistice: recital de poezie susținut de concurenții premiați; elevii clasei de pian ai Centrului Cultural Vrancea secția Åžcoala Populară de Artă, profesor Anica Ghinea, vor prezenta un recital de muzică clasică, iar membrii Asociației Cultural Umanitare Bogdania ne vor încânta cu acorduri de muzică folk. Vă așteptăm!”, transmite Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?