Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Judecătoria Focșani are un nou președinte. Parchetul Județean, pe minus cu încă un magistrat

Schimbări în următoarea perioadă în unitățile de parchet și în instanțele din județ. Modificările vin ca urmare a unor decizii luate zilele acestea de secțiile de specialitate din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și vizează pe de o parte Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar pe de alta Judecătoria Focșani. Concret, săptămâna aceasta, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil numirea la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a mai multor procurori, printre care și prim adjunctul PT Vrancea. Procurorul Nicolae Pîrcălăbescu a susținut luna trecută un concurs pentru un post la DIICOT, iar în urma interviului, a fost declarat admis.

Așa se face că pasul următor a fost ca Secția pentru procurori să încuviințeze numirea. Potrivit hotărârii, prim adjunctul Pîrcălăbescu va pleca de la PT Vrancea, iar din informațiile legate de concursul DIICOT, acesta va soluționa dosare la biroul teritorial din Brăila.

În ceea ce privește schimbarea de la Judecătoria Focșani, potrivit hotărârii luate cu unanimitate de Secția pentru judecători a CSM, instanța din municipiul reședință de județ va avea un nou președinte. Astfel, Secţia a hotărât „delegarea domnului judecător MANOLE TUDOR DORU, vicepreședinte al Judecătoriei Focșani, în funcția de președinte al acestei instanțe, începând cu data de 11.01.2024, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?