Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

„Vreau, învăț și pot să-l ajut”


Tinerii care au diferite probleme, dar și părinții care nu reușesc să-și înțeleagă copiii pot primi sprijin și consiliere. Mai multe instituții publice și asociații vor derula proiectul „Vreau, învăț și pot să-l ajut”, prin care se dorește dezvoltarea unor atitudini și practici la nivelul familiei, în scopul adoptării unui stil de viață sănătos, fără alcool, tutun și droguri. 
Astfel, părinții sau tinerii care întâmpină diverse probleme se pot adresa  Cabinetul Psihologic „Maria Cătălina Dascălu” sau Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog, situat în incita Liceului Tehnologic „G.G. Longinescu”, unde vor primi consiliere și îndrumare. „Acest proiect este încheiat între mai multe instituții de stat, care se adresează în primul rând părinților. Aceștia se pot adresa în prima zi de marți a lunii, între orele 9.00 și 10.00, la Cabinetul Psihologic «Maria Cătălina Dascălu», situat pe bulevardul Brăilei, lângă Direcția Muncii, și în ultima zi de joi din lună la sediul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog, de la 15.00 la 16.00. Este un proiect adresat părinților care vor să se informeze despre comportamentul copiilor lor. În funcție de nevoile părinților, se pot constitui grupuri de lucru, grupuri de suport cu privire la problematica lor”, a precizat subcomisarul Răzvan Candrea (FOTO), din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea. 
      Părinții vor învăța cum să-și ajute copiii
 
Scopul acestui proiect este de a dezvolta rolul proactiv al familiilor în viața tinerilor, în vederea evitării de a ajunge în situații limită. „Acest proiect se vrea a fi o intervenție timpurie, necesară, asupra tendinței tinerei generații de a face abuz de substanțe psihoactive. Se dorește să se intervină în cazul consumului și în cazul receptării unor semne ce pot fi asociate cu un comportament de consum prin informarea cu privire la efectele negative ale drogurilor, la posibilitățile de intervenție, la resursele comunitare, la identificarea disfuncționalităților, a factorilor de risc și de protecție”, arată inițiatorii proiectului, într-un comunicat de presă. 
Proiectul constă în organizarea de sesiuni de informare a părinților cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, informarea mamelor tinere asupra riscurilor, pregătirea familiilor și a personalului Centrului Maternal cu privire la semne, simptome, posibilități de intervenție în cazul consumului de droguri.  Sesiunile vor fi susținute de personalul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog și vor consta în prezentări, discuții interactive, expunere de filme și materiale și informări prin pliante. 
Proiectul este implementat de DGASPC, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Asociația „Mayra”, Asociația Sociograd și Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?