Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Adriana Petrişor, magiciana care vă transformă copiii în eroii poveștilor


Dacă n-ar fi umbra de tristețe matură ce răzbate din când în când din priviri, ai putea crede, văzând-o, că este ea însăși un copil! Un copil vesel, neastâmpărat și pus pe tot felul de șotii, unul ce se joacă de-a v-ați ascunselea, intrând și evadând din filele cărticelelor pe care ea însăși le face! Adriana Petrișor, de 41 de ani, la rândul său mama unui băiețel, este focșăneanca ce poate să transforme, ca-ntr-o magie, orice copilaș în personaj de poveste! Așa că, dacă vreți să dăruiți micuțului vostru o călătorie ca protagonist în lumea fascinantă a vreunui basm, o puteți căuta, o puteți suna și uite-așa, hocus-pocus, Adriana va face minunea! Ca un autentic spiriduș al copilăriei, această femeie va dărui copilului dumneavoastră, prin filele unei cărți personalizate, atât dragostea pentru lectură, ce trebuie cultivată de la cele mai fragede vârste, cât și emoția aventurii în universul fascinant al vreunei povestioare. Adriana, pe care parcă basmele au ales-o și nu invers, este și o învingătoare veritabilă în încleștarea pe care a avut-o la un moment dat cu moartea. Ea poate fi contactată la numerele de telefon 0732.114.889 și 0758.465.342. 
 Un laptop, o imprimantă, o ghilotină pentru hârtie și un capsator. Plus muuultă, multă dragoste pentru copii! Asta, zice Adriana, îți trebuie neapărat, înainte de a începe să amesteci „ingredientele” care vor desăvârși, în file colorate, aventura magică a încă și încă unui prichindel: o adiere de zâmbet, un strop de mister, un vârf de cuțit de emoție, o picătură de speranță garnisită cu o linguriță de aventură, plus o măsură și jumătate de miracol, toate amestecate cu multă joacă stropită cu râsete zglobii adunate fuioare-fuioare de sub soare, doi-trei prieteni șiiiiiii… Pe locuri, fiți gata… start! Unu-doi-trei! Cine nu-i gata e luat cu lopataaa!!! Căci aventura poate începe!  
Lumea magică a poveștii își deschide porțile-coperți, iar copilul tău, sau al tău, sau al tău trăiește pe viu, de-adevăratelea, cu emoție autentică, aventura personajului ales de părinți sau de cei care au vrut să-i dăruiască această bucurie: o carte personalizată, în care eroul principal este chiar băiețelul sau fetița care o răsfoiește! Și în care își găsește prietenii adevărați, educatoarea sau învățătoarea adevărată, animăluțul preferat, ba chiar și jucăriile favorite! Incredibil, nu? Incredibil, dar adevărat! Și toate astea pentru că Adriana, care s-a apucat să bucure copilărimea, nu dă greș niciodată! Și cum să dea greș, când ea însăși are propria ei poveste! Cum să greșească, dacă primul pui de om transformat – abracadabra! – în erou de poveste a fost chiar băiețelul ei! „Emoția și bucuria lui când i-am dăruit prima astfel de carte, făcută special pentru el, mi-a dat încredere că ceea ce fac este bine, că trebuie să continui! A citit-o dintr-o răsuflare, aproape că a întârziat la școală din cauză că nu voia s-o lase din mână! Și m-am gândit că dacă pe el l-a emoționat atât de tare, care are, totuși, 12 ani, pe copiii mai mici îi vor bucura aceste cărți și mai mult! Și m-am apucat de treabă. Dar prima încercare de «ieșire în lume» a fost un eșec…”, spune Adriana, zâmbind spre șansele trimise, apoi, de steluța ei norocoasă!
         De la contabilitate primară, prin șomaj, către lumea magică a basmelor
 Peste fereastra camerei în care Adriana se retrage când lucrează la cărțile personalizate cade, grațios, doar perdeaua cerului. O perdea mereu altfel, la fel ca și cărțile colorate ce ies din mâinile ei. Mâinile ei care până nu demult făceau contabilitate primară! „Am schimbat multe locuri de muncă, dar mereu am făcut contabilitate. Numai că în august, anul trecut, am intrat în șomaj. Am tot încercat să-mi găsesc un alt serviciu cu patru ore și tot căutând pe internet, am dat peste niște idei de mici afaceri. Dintre acestea, am ales cărțile personalizate pentru copii. M-am hotărât, am cumpărat programul ce se instalează pe computer, am investit în imprimantă, ghilotină și capsator și am început. Coperțile și paginile cu poze se cumpără, le comand și vin prin curier. Cei care doresc o astfel de carte completează o fișă cu numele copilului căruia i-o dăruiesc, cu un mesaj pentru el și cu alte detalii care trebuie introduse în poveste. Apoi, după ce bag toate acestea în program, scot povestea la imprimantă, tai foile și le inserez. Astfel se face o carte”, povestește Adriana. 
 Numai că începutul a fost destul de dificil. Bucuria scopului atins, dată de fiul ei – primul cititor – a fost umbrită de scepticismul și refuzul celor cărora li s-a adresat, în speranța obținerii de comenzi. Nici pe la grădinițe și nici pe la școli n-a găsit deschidere. „Nici măcar n-au vrut să accepte să popularizeze aceste cărticele. Mi s-a spus că nu au voie. Am abordat și o mămică întâlnită acolo și m-am lovit tot de un refuz. Am plecat foarte dezamăgită… Mi-am zis că nu-mi rămâne decât să merg din poartă în poartă. Am intrat prin magazine, le-am arătat vânzătoarelor și la un moment dat am întâlnit o mămică. Era chiar înainte de Paști. S-a entuziasmat atât de tare! A comandat o carte pentru fetița ei, dar cel mai important este că mi-a dat curaj! Și de atunci, mi-a ajutat Dumnezeu. S-a dus vorba din părinte în părinte și am primit alte comenzi. Vedeți, pe lângă bucuria copilului, care devine eroul poveștii, i se trezește astfel și dorința, plăcerea de a citi. Și cu cât reușești să îndemni copilul să iubească cărțile, să citească de la vârste cât mai mici, cu atât va citi mai mult pe măsură ce va crește”, spune Adriana. 
         „I-am spus că-mi crește piciorul la loc…”
 Nimeni nu și-ar imagina, privind femeia delicată, cochetă, cu profil sensibil și ochi de copil, că într-un moment blestemat a reușit să calce pe lângă moarte… Urmările au rămas, grave și iremediabile, însă Adriana a reușit să se împace cu situația, să-și accepte și mai apoi să-și depășească, cu mult curaj, condiția. Și n-a fost simplu deloc. Accidentul s-a întâmplat când avea doar 34 de ani. „Lucram la un angajator pe Șoseaua Vrancei, eram foarte încântată că găsisem acel loc, făceam ce-mi plăcea și salariul era mai mare. Pe 26 iulie, când am traversat să vin acasă, să iau microbuzul, m-a lovit o mașină. Eu n-am văzut-o. M-am trezit după zece zile. Mâna dreaptă reușiseră să mi-o salveze, dar aveam piciorul drept amputat de la o treime din coapsă. N-am știut de la început, când m-am trezit din comă nu realizam, simțeam piciorul. Chiar și acum, după atâția ani, îl simt, chiar dacă port proteză. Îl simt pe bucățele, ba într-o parte, ba la alta”, povestește Adriana.  
A acceptat, zice ea, foarte ușor lipsa piciorului. „Avusesem la țară, la Cotești, un vecin cu piciorul amputat, care se urca în copaci, conducea mașina… Am spus că și eu voi putea să fac orice, și chiar am reușit. Atâta numai că mă roade tare proteza… Băiețelul meu însă, avea cinci ani când s-a întâmplat. Mă gândesc că a avut noroc că a fost atât de mic. Mă întreba mereu unde este piciorul, iar eu i-am spus că o să crească la loc…”, spune Adriana. 
        Nu uitați să rămâneți un pic… copii!
 Se zice că dacă reușești să păstrezi copilaria mereu cu tine, nu vei îmbătrâni niciodată. Iar în cazul Adrianei, acest lucru este mai mult decât evident! Ca și cum n-ar fi fost destul că inocența răzbate din întreaga ei ființă, Dumnezeu, care o iubește, a readus-o, atunci când i-a fost mai greu, în mijlocul poveștilor! Făcând cărți personalizate pentru copii, Adriana reușește să aducă bucurie în sufletele lor mici, să-i facă să viseze, să citească, să devină astfel mai buni, să crească mai încrezători, să învețe, ca eroi ai poveștilor, tot felul de lucruri noi!  
Cărțile sale personalizate sunt nu doar interesante în conținut, ci și extrem de aspectuoase. Din cele 38-40 de pagini, jumătate sunt full-color, coperțile sunt cartonate și toate acestea sunt legate printr-un sistem ce le asigură durabilitatea. Așadar, dacă doriți să faceți o surpriză magică copiilor voștri, încercați cărțile personalizate realizate de Adriana, această magiciană care îi poate transforma în eroii poveștilor! Sunați-o la numerele de telefon 0732.114.889 și 0758.465.342. Veți fi uimiți să auziți la capătul firului un glas cristalin, de fetiță. Care se bucură, întorcându-se la copilărie prin bucuria fiecărui copil!
 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?