Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Alcool contrafăcut la Constanţa, vândut în Vrancea. Poliţia a făcut PERCHEZIŢII!


Polițiștii au efectuat ieri, o percheziție pe raza județului Vrancea, într-un dosar de evaziune fiscală cu alcool contrafăcut. Potrivit unor surse, verificările au vizat o societate comercială din apropierea Focșaniului, către Bolotești. Anchetatorii spun că alcoolul era produs la Constanța cu ajutorul unei instalații clandestine, iar ulterior era vândut către producători de vin de pe raza mai multor județe, printre care și Vrancea. Potrivit informațiilor primite aseară pe surse, în Vrancea nu fuseseră găsite probele pe care le căutau anchetatorii. 
Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Poliției Române și a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, județ în care se bănuiește că se și afla instalația clandestină care producea alcoolul. În total, în 8 județe și în Bucureșți au fost efectuate ieri, 44 de percheziții. „Peste 200 de polițiști desfășoară 44 de percheziții, pe raza județelor Constanța, Tulcea, Ialomița, Dolj, Olt, Maramureș, Iași și Vrancea, precum și a municipiului București, într-o cauză în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală. Perchezițiile se desfășoară la sedii și puncte de lucru ale mai multor agenți economici și la patru persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul producerii și comercializării de produse accizabile”, se arată în informarea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). 
 Potrivit anchetatorilor, persoanele verificate sunt bănuite că în perioada 2013 – 2014, ar fi produs bunuri accizabile, ce intră sub incidența sistemului de antrepozitare fiscală, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă și nu ar fi înregistrat evidența contabilă a societăților, sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.
Produsele astfel obținute, cu ajutorul unei instalații clandestine, aflată într-un spațiu al unei societăți comerciale de pe raza județului Constanța au fost comercializate fără documente justificative și certificate de conformitate, atât în municipiul Constanța, cât și în cele șapte județe menționate mai sus.
În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, acte contabile, înscrisuri și  alte bunuri care  au legătură cu cauza. Documente au fost ridicate și din Vrancea, după cum ne-au spus sursele noastre. De asemenea, în urma verificărilor făcute ieri, au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru audieri, persoanele implicate în activitatea de evaziune fiscală.
În comunicatul IGPR se arată că în activități au fost angrenați polițiști din cadrul Direcției de Investigarea Fraudelor, Direcției de Investigații Criminale din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și polițiști ai Serviciilor Investigații Criminale, Investigarea Fraudelor, Acțiuni Speciale, Ordine Publică, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Criminalistic de la inspectoratele de poliție ale județelor vizate și ai Poliției Capitalei. De asemenea, în această activitate au fost implicați și reprezentanți ai Direcției Agricole. 

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?