Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Frăției – „dintr-o mică străduță, un drum pentru trafic greu“


Rubrica „Monitorul vine pe strada ta!” a continuat săptămâna aceasta cu un periplu pe strada Frăției, din cartierul Gară al municipiului Focșani. O stradă îngustă și scurtă, cu mașini parcate de o parte și de alta, așa încât este imposibil ca pe această stradă să treacă două mașini una pe lângă alta, chiar dacă sunt trasate două sensuri de mers și mai ales că nu este stradă cu sens unic. Am asistat ieri la o scenă, la intrarea din strada Longinescu, unde o șoferiță a așteptat să treacă trei mașini din cealaltă parte a străzii pentru a se putea angaja și ea în traversarea drumului. 
 Mai mult decât atât, la intrarea pe stradă este postat un indicator de interzicere a circulației autovehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Având în vedere îngustimea străzii, doar autovehiculele au dreptul să traverseze strada, iar mașinile de mare tonaj ar trebui să ocolească strada. Cu toate aceste, nu mereu a fost respectat mesajul indicatorului, după cum ne-a sesizat un cititor. „Dacă tot s-au apucat cei de la Monitorul să meargă pe străzile orașului atunci să vină să filmeze pe Strada Frăției (cea care are legătură cu strada Longinescu – zona gară), unde există un semn cu interzis autovehiculelor mai mari de 3,5 tone și de fapt pe aici trec tiruri, camioane, excavatoare și tot felul de mașini grele. Am înțeles, sunt străzi în lucru și s-a făcut o rută ocolitoare dar totuși ar trebui deviată prin altă locație, nu să suportăm noi în fiecare zi gălăgia motoarelor de la mașinile de mare tonaj care ne distrug liniștea. Nu te mai poți odihni că s-a făcut dintr-o mică străduță, un drum pentru trafic greu”, ne-a scris „Dorel” pe site-ul ziarului. În zonă sunt amenajate și câteva parcări de reședință, chiar dacă puține comparativ cu numărul mașinilor. 
 În rest, strada arată bine, asfaltată, trotuarele pavate. Doar spațiile verzi sunt cam neîngrijite, cu bălăriile crescute înalte, și pe fondul ploilor numeroase din ultima vreme. Strada este înfrumusețată și parfumată de tufe de trandafiri de toate culorile: albi, roșii, roz, galbeni, plini de zumzăiturile albinelor. Prin spatele blocurilor, maidane și sălbăticie: iarba cât casa, tufișuri și resturi de vegetație uscată, iar noaptea nu cred că e recomandat să parcurgi aceste locuri. Ceva resturi de gunoaie pe jos completează acest peisaj. În jurul pubelelor, la fel ca peste tot în oraș, gunoaie scormonite. În apropiere, pe peretele unui punct termic, stă scris cu litere de-o șchioapă: „Atenție!! Zonă supravegheată video 24/24. Aruncarea gunoielor (sic!) interzis”. În fața unei scări de bloc, trei bănci doar cu cadrul metalic, fără scânduri de susținere.
 Blocuri cu trei etaje, îngrijite, o parte reabilitate termic, majoritatea cu fațade albe și placări din cărămidă. Un balcon e cuprins de viță de vie, de un verde crud. Intru și într-o scară de bloc. Gri, anostă și răcoroasă, cu un miros nedeslușit de subsol și mâncare. O stradă mică, așa cum sunt multe altele din Focșani. 
 Săptămâna viitoare vom vizita o altă stradă din municipiu în cadrul rubricii „Monitorul vine pe strada ta!”. Până atunci, vă așteptăm în continuare opiniile și sugestiile pe adresa redacției sau prin comentarii, pe forumul ziarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?