Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Servicii stomatologice gratuite pentru unii pensionari şi copii


Veste bună pentru unii dintre vrâncenii asigurați în sistemul public de asigurări de sănătate. Începând cu luna iulie, persoanele care au peste 65 de ani și pensii sub 740 lei pe lună vor beneficia de unele servicii medicale stomatologice decontate de stat în proporție de 60 la sută. În cazul copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, gratuitatea va fi de 100 la sută. Din luna aprilie a anului trecut, serviciile stomatologice nu mai sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. 
Medicii stomatologi din județ, care vor să intre în contract cu CAS Vrancea, pentru a oferi servicii medicale decontate pacienților, trebuie să se grăbească. Mihai Copaci, președintele CAS, ne-a precizat că trebuie evaluate cabinetele medicilor stomatologi, pentru a putea intra în contract cu instituția. „Medicii stomatologi care vor să intre la contractare trebuie să depună dosarele pentru evaluarea cabinetelor. Pentru a intra în contract cu CAS au nevoie de o autorizație din partea Direcției de Sănătate Publică Vrancea și de o decizie de evaluare eliberată de către noi. Astfel, stomatologii trebuie să depună la sediul instituției dosarul pentru a fi evaluați”, a explicat Copaci. Evaluarea este realizată de o comisie din cadrul CAS și este valabilă timp de 3 ani. 
Potrivit legii privind pachetul de servicii medicale de bază, serviciile stomatologice finanțate de la stat vor fi: sigilare pentru copiii cu vârste între 6 și 14 ani, tratamente protetice pentru persoane care au peste 65 de ani și un venit mai mic de 740 lei pe lună, extracțiile dentare și anumite tratamente profilactice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?