Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Pompierii au intrat pe geam, în apartamentul unei femei hipertensive


O focșăneancă, în vârstă de 61 ani, a fost asistată medical de un echipaj de paramedici, după ce pompierii au găsit-o căzută în bucătărie. Pompierii au intrat în apartamentul acesteia pe geamul de la bucătărie, cu ajutorul scării culisabile. S-a întâmplat sâmbătă dimineață, în jurul orei 8.00.  
 Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a intervenit pe strada Aleea Echității, din municipiul Focșani, pentru deblocarea ușii de la intrarea în apartamentul unei femei. Deoarece nimeni nu răspundea la ușă, pompierii militari au pătruns în interior pe geamul de la bucătărie, cu ajutorul scării culisabile din dotarea autospecialei, iar în interiorul locuinței au găsit-o pe proprietară, care era căzută în bucătărie. „Acesta prezenta hipertensiune arterială, dar era stabilă hemodinamic și respirator. După ce i-au acordat primul ajutor calificat, paramedicii au transportat-o la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani”, ne-a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
 De asemenea, în perioada 24-26 mai, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost solicitat, prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină pentru soluționarea altor 37 situații medicale de urgență. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc afecțiunile cardiace ori respiratorii și diverse traumatisme.  Echipajele au intervenit în localitățile Adjud, Panciu, Boghești, Cârligele, Cotești, Corbița, Gologanu, Homocea, Năruja, Negrilești, Păunești, Popești, Pufești, Ruginești, Slobozia Ciorăști, Tănăsoaia și Vulturu. Paramedicii le-au acordat bolnavilor primul ajutor, după care i-au transportat la spitalele de pe raza județului,  unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale unităților medicale din Adjud, Focșani și Panciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?