Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Reţele de infokiosk-uri pentru cei care muncesc în străinătate


Vrâncenii care vor pleca la muncă în străinătate sau care deja lucrează peste graniță vor avea la dispoziție 22 de infokiosk-uri cu ecrane de tip info-touch, ce vor fi instalate în 22 locații din principalele 8 țări de destinație ale cetățenilor români migranți, unde sunt comunități mari de români, sau țări în care au existat probleme privind munca fără forme legale ori migrație ilegală. Aceste infokiosk-uri vor fi instalate, până în luna octombrie, în Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Franța, Irlanda și Cipru.  
Ministerul Muncii derulează în acest sens, proiectul cofinanțat din Fondul Social European, intitulat „Dezvoltarea capacității instituționale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetățenilor români migranți”, în cadrul căruia va fi făcută și o analiză a nevoilor de informare a cetățenilor români migranți, prezenți pe teritoriul celor opt state ale UE. Prin acest proiect se urmărește informarea cetățenilor români din străinătate despre drepturile și obligațiile lor, dar și despre ce oportunități de angajare pot găsi în România, dacă vor să revină în țară. „Obiectivul general al proiectului este de a contribui la îmbunătățirea calității și eficacității serviciilor de informare oferite cetățenilor români plecați la muncă în străinătate, în vederea facilitării mobilității forței de muncă și reintegrării socio-profesionale pe piața muncii din România”, se precizează în comunicatul dat publicității.  
 În cadrul acestui proiect, în valoare de peste 4,7 milioane lei, va fi elaborat și un studiu/analiză a nevoilor de informare a cetățenilor români migranți. Rezultatele studiului vor oferi informații relevante pentru toți actorii implicați în gestionarea fenomenului migrației și în facilitarea procesului de integrare a cetățenilor români migranți. Totodată, va fi dezvoltată și implementată o campanie de informare a lucrătorilor migranți și de promovare a noilor instrumente de comunicare. 
În acest sens, vor fi organizate 16 evenimente de informare în străinătate, va fi derulată o campanie de conștientizare pe canalele mass-media, vor fi identificate și dezvoltate rețele de multiplicatori de informații în rândul lucrătorilor migranți și vor fi elaborate, tipărite și distribuite publicații (newsletter, pliante etc.) informative cu privire la drepturile, obligațiile și oportunitățile de angajare sau diverse alte lucruri utile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?