Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Opt ani de închisoare pentru omor


Judecătorii de la Secția Penală a Tribunalului Vrancea l-au condamnat, ieri, la 8 ani de închisoare pe bărbatul din Cotești, care în luna noiembrie 2013 și-a omorât concubina, după ce i-a aplicat mai multe lovituri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. „Condamnă pe inculpatul B. Marian, pentru comiterea infracțiunii prev. de art. 174 C.pen cu aplicarea art. 320 ind.1 C.pr.pen, la 8 (opt) ani închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (…). Deduce din pedeapsa aplicată perioada arestării preventive începând cu 22.11.2013 până la pronunțare. Menține măsura arestării preventive. Dispune în temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008 prelevarea de probe biologice de la inculpat”, se arată în hotărârea instanței de judecată, care poate fi atacată cu apel. 
 Instanța a admis și acțiunile civile, astfel că inculpatul este obligat la plata a 10.000 lei despăgubiri materiale și 10.000 euro daune morale, 40.000 de euro daune morale către fiica victimei și câte 150 lei lunar, reprezentând prestație periodică pentru întreținerea copilei, începând cu data de 20 noiembrie 2013 și până la majoratul acesteia. Inculpatul a fost obligat și la plata a 3.500 lei cheltuieli judiciare către stat.  
 Potrivit anchetatorilor, Marian B., de 37 de ani, din Cotești, în ziua faptei, a luat-o mai mult cu forța pe victimă, în vârstă de 35 de ani, din locuința părinților săi, aplicându-i câteva palme peste față. A condus-o forțat spre casa sa, unde au consumat băuturi alcoolice. Inculpatul a lovit-o pe femeie, apoi a strâns-o de mandibulă și de gât. Când a văzut că nu mai mișcă, a luat-o în spate și a dus-o la locuința unchiului femeii. Bărbatul le-a spus rudelor femeii că o pune direct pe pat pentru a se odihni, fiind obosită. A învelit-o cu plapuma, apoi a dispărut fără a spune cuiva că a plecat.
Cum victima nu dădea semne că ar fi în viață, iar pe corpul său erau mai multe vânătăi, rudele au anunțat Poliția. După ce a stat fugar prin păduri și vii, Marian B. a ieșit la drumul european în încercarea de a găsi o mașină de ocazie, cu care să părăsească zona, în acel moment fiind prins de polițiști și apoi arestat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?