Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Comandantul Brigăzii 8 LAROM, coordonatorul cărții „Enciclopedia artileriei române“


 Comandantul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, col. prof. univ. dr Adrian Stroea, este coordonatorul colectivului de elaborare a cărții „Enciclopedia artileriei române”.  Cartea a fost lansată la finele săptămânii trecute, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre. Din echipa de coordonatori mai fac parte col. (r) Marin Ghinoiu, col. Gheorghe Băjenaru, lt.-col. Florin Barbuși, dr. Olga Dănilă, iar referentul științific al lucrării a fost academicianul Dan Berindei. 
 La lansare au participat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior dr. Nicolae Ionel Ciucă, academicianul prof. univ. dr. Dinu C. Giurescu, comandor dr. Marian Moșneagu, șeful Serviciului Istoric al Armatei, precum și un numeros public. Recenzia cărții a fost făcută în termeni elogioși, de comandorul Marian Moșneagu și de academicianul Dinu C. Giurescu, vicepreședintele Academiei Române.
 În încheierea prezentării cărții, comandantul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, col. prof. univ. dr. Adrian Stroea, a mărturisit în fața audienței că: „«Enciclopedia artileriei române», expresie a dragostei profunde a noastră, a autorilor, pentru arma artilerie, reprezintă onorul pe care îl dăm, cu condeiul gratitudinii, tunarilor români din toate veacurile, ostași devotați armatei și neamului, precum și minunatelor lor fapte de arme. Măreția, eroismul și noblețea trecutului armei noastre obligă moral, în mod ineluctabil, generațiile viitoare de artileriști la o exprimare profesională pe măsura valorii înaintașilor și a tradițiilor artileriei”.
 În deplină concordanță cu istoriografia poporului român și a oștirii sale, „Enciclopedia artileriei române” este cea mai completă lucrare scrisă despre artileria română și prima enciclopedie a unei arme, care prezintă cronologic, pe etape istorice, momentele definitorii ale evoluției artileriei și ale participării acesteia la confruntările de referință ale națiunii române, pentru înfăptuirea idealurilor naționale. La finalul activității, șeful Statului Major al Forțelor Terestre i-a înmânat academicianului Dinu C. Giurescu „Emblema de onoare a Forțelor Terestre”, cea mai înaltă distincție a Statului Major al Forțelor Terestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?