Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: irenaS, …o lume fascinantă a imaginaţiei


Citeam deunăzi despre creatorii de produse handmade, pentru care, înainte de efort, orice produs executat înseamnă talent, răbdare, perseverență, pasiune. Sunt de acord că prin ceea ce creăm ne decoperim pe noi înșine, ne cunoaștem mai bine, iar cei care ne apreciază produsele, executate cu suflet și migală, sunt cei care se regăsesc și ei în creațiile noastre. Produsele irenaS sunt lucrate manual în tehnica patchwork, din materiale textile importate care au în compoziție bumbac 100%. Ele pot fi executate la comandă, respectând dimensiunile și culorile solicitate de client.
     Patchwork-ul…o lume fascinantă a imaginației, un univers pe cât de straniu pe atât de atrăgător! Å¢ine de pasiune și de aceea poate că fascinează și te face să trudești fără să simți oboseala. Cere perseverență, răbdare și migală. Este stropul de nebunie al momentelor de visare, este ca o joacă printre culori și forme, dar rezultatul este … magic! 
 
     Patchwork-ul înseamnă îmbinarea prin coasere a mai multor petice de material, colorate diferit. Nu există colț dintr-o locuință, oricât de modestă sau de luxoasă ar fi aceasta, pentru care să nu poți executa un obiect prin arta îmbinării peticelor. Quilt-ul este cuvertura sau pledul matlasat, care se constituie din trei straturi: fața, lucrată în tehnica patchwork + vatelina sau altă inserție + dosul, de obicei dintr-un material uni sau imprimat. Se obține „un sandviș” , iar cele trei elemente se fixează între ele prin matlasare (quilting). Această operațiune, migăloasă și precisă, constă în cusături decorative care dau quilt-ului rezistență, frumusețe și valoare.
 Quilting-ul a apărut ca o necesitate. Emigranții în drumul lor spre descoperirea „pământului făgăduinței” își refoloseau hainele vechi peticindu-le și înfrumusețându-le prin cusături decorative. În timp, prin talent și inventivitate, această îndeletnicire a devenit artă. 
 Vă invit cu drag  pe www.irenas.ro și aștept să descoperiți plăcerea de a avea în preajmă produsele irenaS! Gustul vostru pentru original și pentru lucrul de mână merită provocat și sper că veți găsi modele care să vă rețină atenția!
                                                                                                      de Irena Stoenescu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?