Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

VIDEO și GALERIE FOTO: Marș și cros pentru Unire – întâlnire emoționantă între elevii LPS Focșani și copii din centrele DGASPC Vrancea!


    Elevi și cadre didactice ale Liceului cu Program Sportiv Focșani și ai Centrului de module familiale Copii cu Dizabilități Focșani – Prâslea și Harap Alb ale DGASPC Vrancea, în parteneriat cu Primăria Focșani, au avut, vineri, 1 Iunie, de Ziua Copilului, o întâlnire emoționantă care a constituit finalul unei activități comune începute la ora 12:00, la LPS. La acea oră din fața clădirii Liceului, o sută de elevi și cadre didactice au plecat în marș, pe strada Bucegi-Bulevardul Unirii- Bulevardul București, au trecut în coloană compact pe lângă Piața Unirii, plină cu copii care își sărbătoreau ziua, au mărșăluit apoi pe strada Republicii, iar din Piața Tetrului  Municipal „Maior Ghe. Pastia” au început crosul până la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă Elena Doamna.

    La finiș, la ora 13:00, lepesiștilor le-au făcut o impresionată primire elevi ai Centrele Familiale. Participanții la marș și cros le-au înmînat celor care i-au primit ștafete învelite în tricolor și pachete cu dulciuri și produse de igienă personală. Unul dintre participanții la acțiunea din 1 Iunie mi-a relatat: „Trebuia să fi văzut lacrimile de bucurie din ochii copiilor din centru, azi de ziua lor, când – nu greșim să spunem – le-am oferit un strop de fericire! Cineva le-a călcat pragul și a stat de vorbă cu ei, oferindu-le în dar pachete cu fructe, dulciuri și articole de îngrijire personală!”
    După terminarea remarcabilului eveniment, profesorul Ionel Agrigoroaiei, directorul adjunct al LPS Focșani, cel care trimis și fotografiile și filmele ce însoțesc articolul, a dorit să transmită câteva gânduri pentru participanții la activitate: „La mulți ani tuturor copiilor, și mai ales celor de la centrul DGASPC! Sportivii lepesiști, alături de oameni cu suflet, au reușit astăzi, de Ziua copiilor, ca printr-un cros să aducă un zâmbet de bucurie și speranța de mai bine, prin darurile oferite în cadrul proiectului Antrenament pentru Unire, care propune comunității un stil de viata sănătos prin sport, alimentație sănătoasă și igiena corespunzătoare! Mulțumim Primăriei Municipiului Focșani, precum și Consiliului Local pentru tot sprijinul acordat”.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?