Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Polițiștii AU DESCINS la Omniasig!


Doi polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF), din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, au descins, ieri dimineață, la sediul Filialei Vrancea a societății de asigurări Omniasig, situat în strada Brăilei. Oamenii legii au efectuat o percheziție la societatea de asigurări, întrucât există suspiciuni cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, vizații fiind oameni din conducerea societății, dar și angajați. Dosarul este în lucru la București, ieri fiind efectuate, în total, 49 de percheziții în întreaga țară. Cercetarile nu vizează și clienți ai Omniasig, aceștia fiind considerați cumpărători de bună-credință.  
 Potrivit unor surse judiciare, mai multe persoane din conducerea societății de asigurări și angajați sunt suspectați de anchetatori de implicare în falsificarea a peste un milion de polițe de asigurare la nivelul întregii țări. Aceleași surse spun că cel puțin 40 de persoane vor fi audiate în acest caz, fiind vorba în special de șefii sucursalelor societății de asigurare, unii dintre ei având calitatea de martori. Se pare că prejudiciul, estimat la un milion de euro, a rezultat din faptul ca unii angajați ar fi supraevaluat valoarea clădirilor sau daunele pentru accidentele auto.
 „Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea de către mai multe persoane a unor infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală. În cursul acestei zile (ieri-n.r.), ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții simultane în 49 de locații (sedii centrale și sucursale ale unei societăți de asigurare), situate pe raza municipiului București și a tuturor județelor din țară. La desfășurarea acestor activități, procurorii beneficiază de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară (fiind angrenați aproximativ 100 de polițiști) din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Fraudelor, precum și de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).
 Ieri după ce informațiile cu privire la verificările care vizează societatea au  apărut în presă, reprezentanții Omniasig au emis un comunicat de presă. Potrivit acestora, activitatea anchetatorilor ar avea legătură cu polițele de asigurare pentru locuințe emise de companie din a doua jumătate a anului 2013. „În legătură cu acțiunile de verificare desfășurate la sediile Omniasig Vienna Insurance Group de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, directorul companiei face următoarele precizări: unicul obiect al acțiunii de verificare desfășurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cadrul Omniasig este situația polițelor de asigurare de locuințe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a polițelor PAD. Compania noastră va colabora pe deplin și va pune la dispoziția autorităților toate documentele și informațiile solicitate. În același timp, am demarat o investigație internă, pentru a lămuri în întregime această situație”, se arată în comunicatul de presă al Omniasig. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?