Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

„Există cazuri de violenţă între soţi şi de abuz asupra copiilor“


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, a declarat că Ziua Familiei, sărbătorită pe 15 mai, este o zi care ar trebui să se bucure de un mai mare ecou, atât în țara noastră cât și în străinătate. Potrivit deputatului, continuă să existe cazuri de violență între soți sau de abuz, fizic ori psihic, săvârșit asupra copiilor. „Există și la noi destule cazuri în care violența domestică este la ea acasă, coerciția fizică fiind încă apreciată ca o modalitate de educație sau de rezolvare a diferendelor apărute între membrii aceleiași familii. Nu sunt de acord, evident, cu nicio formă de manifestare a comportamentelor violente, indiferent care ar fi natura acestora. Consider că omul, ca ființă rațională, trebuie să-și rezolve orice diferend pe alte căi, nu prin manifestări violente. Însă atunci când victimele violențelor familiale sunt copiii, revolta mea atinge pragul ei de vârf și simt nevoia de a propune înăsprirea drastică a pedepselor prevăzute de lege pentru cei care comit asemenea fapte oribile!”, a afirmat deputatul vrâncean. 
Angel Tîlvăr a spus că asistă cu neplăcere și cu mare îngrijorare la o anumită relativizare a importanței cuplului familial în societate. „Constat, în același timp, că există din ce în ce mai mulți apologeți ai uniunii consensuale sau ai mariajului între persoane de același sex. Consecințele imediate ale acestui mod de abordare «postmodernistă» a conceptului de familie se văd în numărul mare de divorțuri, de separări ale cuplurilor, dar și în anvergura fără precedent a fenomenului homosexualității”, a precizat deputatul vrâncean.
Acesta a susținut că deși crede cu sfințenie în dreptul fiecăruia de a-și organiza viața așa cum crede de cuviință, crede foarte mult ș în valorile familiei tradiționale și legitim constituie, deoarece aceasta este cea care a asigurat, de-a lungul veacurilor, nu doar progresul nostru istoric, ci însăși fundamentul propășirii speciei. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?