Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Dializații vor primi luna aceasta cardul național de sănătate


Vrâncenii care trebuie să facă dializă vor fi primii care vor primi carduri de sănătate. Potrivit conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, această categorie de pacienți a fost inclusă într-un program-pilot. În Vrancea, 240 de persoane sunt incluse în programul de dializă, ei urmând a primi card național de sănătate. Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, spune că documentele urmează să le fie livrate persoanelor dializate pe parcursul lunii mai. „Încă nu am primit nimic oficial în acest sens, dar știu că dializații vor primi cardul național de sănătate pe parcursul acestei luni”, spune Copaci. 
Cardurile vor ajunge la restul vrâncenilor până la sfârșitul anului, prin poștă. Postașii vor trece pe la domiciliul fiecărui asigurat, chiar de două ori dacă este cazul, pentru a le preda personal documentul, iar în cazul în care proprietarul nu va fi găsit la domiciliu de două ori, actul va fi returnat casei de asigurări de sănătate în raza căreia se află locuința acestuia, de unde poate fi ridicat de deținători. Din cei 290 de mii de asigurați din județ, vor primi acest card peste 200 de mii de vrânceni, restul fiind persoane cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani. 
Pe cardul de sănătate vor fi imprimate următoarele informații: numele și prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, numărul de identificare al cardului, data expirării acestuia. Pe cipul cardului vor fi înregistrate următoarele informații: codul numeric personal al asiguratului, diagnostice medicale cu risc vital și boli cronice, grupa sanguină și Rh, acceptul exprimat pentru prelevarea de organe, țesuturi și celule după deces, datele de contact ale medicului de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?