Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Pelerinaj al catolicilor la Iaşi pentru beatificarea episcopului Durcovici


Credincioșii romano – catolici din Ploscuțeni promit că vor umple stadionul din Iași unde pe data de 17 mai va avea loc ceremonia de beatificare a episcopului Anton Durcovici. Cinci autocare, un microbuz și 15 mașini personale pline de pasageri vor pleca spre Iași pentru a lua parte la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2014 pentru comunitatea catolică din România. 
 Episcopul Anton Durcovici a trăit între anii 1888 – 1951. S-a stins în închisoarea de la Sighetu Marmației, iar sacrificiul său pentru credință a fost recunoscut de Papa Francisc la 31 octombrie 2013. Petru Gherghel, episcop de Iași, a primit de la Vatican documentul prin care Sfântul Scaun a aprobat data proclamării episcopului Anton Durcovici ca fericit în centrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, unde a slujit până în 1949. 
 Acest eveniment este unic pentru toți creștinii catolici, iar cei din Ploscuțeni au dorit să nu-l rateze, motiv pentru care și-au sacrificat din timpul și banii lor pentru ca pe data de 17 mai să poată ajunge la Iași. „Cred că și-au dat seama de sacrificiul pe care episcopul Durcovici l-a făcut murind în închisorile comuniste. Credincioșii și-au sacrificat din timp și bani să ia partea la slujba de beatificare a episcopului Anton Durcovici”, a spus Carmil Farțade, preot paroh al Bisericii „Sfânta Cruce” din Ploscuțeni. 
 Åži comunitatea de creștini catolici din Focșani a anunțat că mai multe mijloace de transport cu credincioși vor pleca la ceremonia ce va avea loc peste mai puțin de 10 zile la Iași. 
 De asemenea, anul acesta, Ziua Tineretului se va marca tot pe 17 mai la Iași. Din fiecare parohie catolică, inclusiv de la cele din Ploscuțeni, Focșani și Adjud, vor participa tineri, aceasta fiind una dintre cele mai mari evenimente dedicate tinerilor catolici din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?